Deel 3, afwerking van sjaal

De laatste constructie van de ‘sjaal’.

Het tweederde is nu vast gelijmd op de isolatie. Nu heb ik de laatste naad (die nog dichtgestikt moest worden) tot het eind weer onder de naaimachine gelegd zodat de laatste stukjes ook makkelijk omgelegd en gelijmd konden worden.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Gun de lijm wel de tijd om te drogen.

 

 

 

Daarna was het tijd om het doek van de achterkant om te draaien en door middel van de twee zijdige plaktape, ook weer vanuit het midden, vast te zetten. De onderkant weer getapet en er voor gezorgd dat er geen water in kan lopen. Onderkant zit nu ook vast. En al het overtollige stof is weggeknipt. Zoals je op de foto kan zien, zijn de zijflappen schuin getapet. (Aan de binnenkant van de ‘sjaal’.) Dit om het maximale van kracht en weerstand op te kunnen nemen. 

Inmiddels heb ik twee extra achtereinden erbij gemaakt, omdat daar veel kracht op komt te staan, dmv de ‘spin’. Deze heb ik met de naaimachine gewoon op elkaar genaaid. Ook hier tussen beide ‘flappen’ moet dubbelzijdig plakband komen. Dan kan het niet verschuiven en is ook weer een extra versteviging.

Alles is nu netjes afgewerkt met extra strong tape. 

Nu is de auto aan de beurt, en dat viel tegen. Ons hefdak valt naar binnen toe en de ‘sjaal’ is recht. We willen de sjaal heel laten en geen drie delen maken. Na veel denkwerk zijn we tot het volgende gekomen.

Twee latten (watervast meubelplaat) 93×10 en 18 mm dik bevestigen we (uiteraard los) tussen het hefdak en het gewone dak. Ook daar bevestigen we klittenband op en ter bescherming van het dak. Vilt aan de uiteinden van de plank. In de lengte van de plank komt aan de sjaal kant ook klittenband alsmede op de doek, zodat het doek vast tussen de plank en de plank geklemd onder het hefdak en de bovenkant van de auto.

  

 

 

 

Aan de achterkant komen vier tentringen en daar komt een spin in. 

Wij zijn er bij elkaar twee dagen zoet mee geweest. Veel op de grond moeten werken, waardoor onze knieën het wel te verduren hebben gehad. Maar het resultaat mag er wezen.

Volgens de andere camperaars waren zij er drie uur mee bezig geweest. Zij hebben een iets andere methoden gebruikt en geen tentstof erom heen gemaakt. Op die manier is dat dus ook best mogelijk. 

Wat de kosten betreft er zijn nog totaal drie extra dubbelzijdig plakband rollen bijgekomen €12,00. De tentringen €4,00, hebben we er zelf ingeslagen. Dit kan ook door de schoenmaker of zeilmakerij gedaan worden. De kosten daarvan variëren per bedrijf. De spin kostte €2,99. Extra klittenband €3,00. De 2 watervaste latten €10,00.

  

Verder heb ik ook meteen even van dun gordijnstof een vliegen en muggen hor gemaakt. En je raad het al, met klittenband bevestigd. Multifunctioneel, want ik kan het hor zowel voor de achterkant gebruiken bij de klep, als bij de schuifdeur opzij.

Voorheen hadden we een uitschuifbare douche stang met een gordijn, dit veroorzaakte veel irritatie omdat het elke keer als schuifdeur dicht moest eruit gehaald worden. En soms trok je de stang los en kreeg je die op je hoofd. Verder ook nog een raamhor, die als een envelop over het raam getrokken wordt. 

Je kan dus wel stellen dat we druk geweest zijn met freubelen.

Terugkijkend is het best veel werk geweest, ik heb het al eerder vermeld, we zijn er trots op!

Het is geen makkelijke auto om ‘even’ iets te maken, laat staan om er dingen voor te kopen, want er zijn maar weinig Renaults die omgebouwd zijn om voor een camper zijn weg verder te kunnen vinden. Dus standaard zijn er geen passende onderdelen om hem in te pakken. Je moet het altijd aanpassen. 

Voor de creatievelingen onder ons, heel veel succes!

Hier de link met diverse voorbeelden die we gevonden hadden op internet, zo was die van hun en ons resultaat is nu ook beschreven. En allen zonder tentstof.

https://mickelmoen.blogspot.nl/2011/11/hefdak-sjaal.html

—————————————————————————————————————————

DE ZONNEBLOEM

Mijn Tom is lid van de Zonnebloem en zij hebben jaarlijks een actie met loten. Ieder jaar kunnen mensen (plm. 8000) met een ernstig lichamelijk ongemak gebruik maken van de mogelijkheid om een week vakantie te boeken samen met een begeleider. Dit kan tegen een lage prijs en deze reizen zijn heel lux. De georganiseerde begeleiders, (ook zo’n 8000 stuks) die lid zijn van de zonnebloem kunnen zich ieder jaar opgeven in welke periode zij beschikbaar zijn en offeren vaak een week vakantie op om met een van deze reizen mee te gaan om de zieken te verzorgen. Wil jij de Zonnebloem steunen dan kan je loten kopen. Heel de opbrengst komt ten goede van de Zonnebloem. Wil jij ook helpen en een week genieten van een geweldige week met de Zonnebloem, geef je dan ook op als vrijwilliger, ze komen nog ieder jaar veel vrijwilligers te kort.

—————————————————————————————————————————

Help mee en koop ook loten!

Steun het mooie werk van de Zonnebloem en maak gelijk kans op leuke prijzen. Een lot kost € 2,- per stuk. Je ontvangt je loten direct per e-mail. Na de trekking van 9 oktober ontvang je automatisch bericht over de uitslag.

Dank je wel alvast voor je steun!

Klik op het LOGO om ook loten te bestellen.

VOOR MEER INFO OVER DE ZONNEEBLOEMREIZEN KLIK OP ONDERSTAANDE LINK

https://www.zonnebloem.nl/vakanties/rondreizen/vaarvakanties/mps-de-zonnebloem/6-daagse-vaarvakantie-met-mps-de-zonnebloem-door-duitsland-alle-leeftijden-2017