Camping Amici Lodges

   

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

AMICI LODGES AM EFFELDER WALDSEE DUITSLAND

Gloednieuwe camping aan de Effelder Waldsee. Door de ANWB erkend als 4 sterren camping

We zijn na een week weer naar huis gegaan, nadat wij eerst met prachtig weer, net over de grens van Roermond, in Effelt, Duitsland, drie dagen op een mooie Camping hadden gestaan. Deze camping droeg de naam Amici-Lodges. Kleinschalig, heel veel verschillende mogelijkheden om te recreëren. Er waren fietsers met ‘aanhanger’. Geweldig, zoals deze mensen zichzelf moeten beperken met gewicht en ruimte, als zij op fiets-vakantie zijn. Motoren hebben we niet gezien, wel eentje gehoord s’morgens, die waarschijnlijk naar het werk moest gaan……. ook honden mochten er op, waar je op zich weinig last van had. Er waren tenten, klein, groot, mini’s…….. visserstentjes op de speciale gecreëerde plekken langs het water.

Er waren caravans, met en zonder dubbele tenten eraan. Er waren campers, alleen met luifels, en een paar huisjes in de vorm van een koepeltent. Alles stond op hofjes, soms door elkaar, soms op het ‘soort’ bij elkaar. En dit alles met misschien 100 plekken. Keurig verzorgt, netjes en heel vriendelijk en heel rustig. 

Wij kwamen daar s’avonds laat aan. De receptie was al gesloten. Nadat Tom het telefoonnummer had ingetoetst was de nachtbeheerder er al binnen 7 minuten. Dit vonden we hèèl erg snel. Deze man was een Nederlander, dus de communicatie verliep heel vlot. Ik spreek geen woord Duits, dus voor mij heel fijn! 

En wat een service gaf deze camping!

We kregen snel een plaats toegewezen, zodat we niet de hele camping zouden moeten doorkruizen met al die hofjes. 

We kregen een pasje, om de slagboom te openen. En omdat de kassa al gesloten was, hoefde we geen borg (€20,00) te betalen. En konden wij direct, in het donker, gauw onze slaapplaats induiken. En we kregen ook 4 muntjes in de hand geduwd om die avond, of de volgende ochtend te kunnen douchen. Ook die hoefde we niet direct te betalen, €0,50 per stuk. Ook vroegen we gelijk of we toestemming konden krijgen om met de metaaldetector op het strand te kunnen gaan zoeken. Dat was geen enkel probleem!

De volgende ochtend hebben we in alle rust en natuurlijk na het ontbijt en de koffie de receptie aangeschoten. En heeft Tom uitgelegd wanneer we aangekomen waren en verteld dat we minstens twee nachten wilde blijven. Zelf waren we vergeten te melden dat we een pasje hadden en of we die alsnog moesten betalen voor de borg. We waren niet gewend om een pasje te krijgen. Ook deze receptioniste/gastvrouw wilde ons 4 muntjes geven. De rekening moesten we vast betalen voor de twee nachten, plus de eerder verkregen muntjes. Ze vroeg waar we stonden, en tot onze schrik stonden we op een  comfortplaats. Een dure plek dus voor een camper. Deze was twintig euro duurder dan de gewone camperplaats! De rekening was daarom 56 euro voor 2 nachten. We vroegen of we naar de andere camperplaats konden verhuizen i.v.m. de hoge prijs.

Er volgde weer zo’n goede service van deze camping! We konden direct naar de officiële camperplaats rijden. En de rekening werd aangepast naar 38 euro! 

Geweldig, wat een klantvriendelijkheid!!! 

Jullie begrijpen dat we daar met plezier hebben gestaan. En wat de detector betreft, het nabije Amici-Baech heeft helaas voor ons niet echt bijzonder veel opgebracht. Wel vond ik oud materiaal wat al heel lang in de grond had gelegen. Waarschijnlijk ook ‘vuil’ opgebrachte grond. Er zat ook veel puin/stenen in. Voor de detectoristen een schatten eiland! Het oudste was een ‘loodje’. Vroeger werd er om bepaalde producten een ‘zegel’ heen gebonden. Zodat je kon zien waar het product vandaan kwam en wat de inhoud van het gewicht moest zijn. Dit om diefstal te voorkomen. Tegenwoordig gaat het in containers en/of wordt alles met plastic verpakt. De enigste ‘zegels’ die wij nu nog steeds hebben (denk ik) is bij de meterkast, zodat je die niet open kan maken om fraude te plegen. 

Verder vonden we ook nog drie douche muntjes, die we na afloop keurig kregen terugbetaald.  

Alleen al om de gewone menselijkheid, de service en netheid van deze camping, zullen we zeker weer een keer terugkomen. 

Oja,……  en het pasje hebben we gewoon netjes afgegeven.

—————————————————————————————————————————

Met vlag en wimpel geslaagd, ook voor ons een pluim voor deze camping.

—————————————————————————————————————————

Complimenten voor Camping Amici Lodges nabij Effelt. Met die reden hebben we ze ook een stukje reclame gegeven, we hebben het deze 2 dagen/nachten zeker naar ons zin gehad.

Daarna zijn we naar de camping in Herkenbosch gegaan, aan het Elfenmeer, waar we bij lieve vrienden van ons twee dagen en nachten vertoefd hebben. Ook daar zijn we erg verwend geweest. Door het slechte weer wat aangekondigd werd, besloten we na de volgende dag om maar lekker gewoon naar huis te gaan. De kids vonden het jammer, maar het gebeurt vast nog wel een keertje, maar dan met mooi zomers weer. 

———————————————————————————————————————

Wordt vriendjes van mijn Facebookpagina
Zoek mij onder de naam van: Celian Doegie Doegie Vd Zaan
en je krijgt een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.

Wil je mijn bericht delen op facebook, dit zorgt dat ik steeds meer volgers krijg.

Tot zo ver, DoegieDoegie.