Over mij

Dit stukje van introduceren van wie ik ben kan natuurlijk heel snel voor elkaar zijn, naam, geboortedatum en waarom ik deze site zo graag wilde uitbaten om te kunnen schrijven. Als ik meer van mijzelf wil gaan vertellen wordt het een tikkie lastiger, wat wel en wat niet……….grijnzzzz. 

Ik ben inmiddels 63 jaar geworden en op 1 januari 2017 gestopt met werken. Het laatste jaar dat ik nog werkte (2016) ben ik bewust van mij af gaan schrijven omdat ik wist dat ik om gezondheidsredenen moest gaan stoppen. En zo op een leuke unieke manier afscheid kon nemen van mijn werk. Ik ben nu los van banden en gemis. Terwijl vele mij toen vertelde dat ik alles erg zou gaan missen. 

Ik ben in 1986 buschauffeuse geworden in Aalsmeer bij Centraal Nederland. Mijn eerste werkgever vanaf de schoolbanken. Daarvoor had ik tijdens het huwelijk in de huishouding gewerkt. Ook in die periode schreef ik al veel. Met een schrijfwedstrijd voor de plaatselijke krant deed ik mee om een kerstverhaal te schrijven en daar plukte ik de tweede prijs mee weg. Ik was apetrots en dat stukje krant heb ik nog altijd. 

Tijdens mijn loopbaan op de bus heb ik ook wel eens stukjes geschreven voor ons bedrijfsblaadje. Ik heb getracht een team samen te stellen om collega’s bij te staan als er een zeer ernstig ongeluk was gebeurt. Door reorganisaties en geldgebrek is dit nooit van de grond gekomen, later heette dit, ‘de vangrail’, en was er gelukkig wel geld voor. 

Ik ging regelmatig mee voor presentaties op gebied van Sociale Veiligheid en Vandalisme in en rond de bus. Op scholen en bij de Provincies. Ik heb ook een aantal jaren les gegeven op scholen over dit zelfde onderwerp.  

Privé heb ik samen met mijn man dezelfde hobby, zoeken op stranden en akkers e.d. met een metaaldetector. Ik heb ruim 10 jaar gedoken en de laatste jaren af en toe ook met een onderwater detector. 

Sinds anderhalf jaar hebben wij een kleine camper en maken vele leuke avonturen mee. Wij passen op woningen en de daarbij behorende dieren zo nu en dan als mensen met vakantie gaan. Zo kom je heel veel situaties tegen en ik vind dat leuk om te omschrijven. Het is eigenlijk een Reality Time op papier en niet op tv. 

Ik hoop dat de lezers dit leuk vinden en dat ik hier nog een poosje mee door kan gaan. Ik wilde een boekje over de busverhalen maken, maar dat gaat niet door. Ik vind dit goed genoeg. Ik heb nog veel meer leuke ideeën en nu tijd genoeg om ze te kunnen realiseren.  

Alleen zal ik altijd uw interesse nodig hebben om hiermee door te kunnen te gaan. Daarnaast ook de hulp van mijn man, die altijd klaar staat om mijn schrijfwerk te corrigeren en onze website up to date te houden.

Lieve groet Elly