20 en 21 Mei

Het is vrijdag, 20 mei, voor de meeste mensen de laatste werkdag van de week en het begin van ‘t weekend.

Raar weer, het ene moment moet ik mijn zonnebril op, het andere moment denk ik dat de lampen aan moeten, en koud is het voor geen cent. We hebben al vele van dit soort dagen gehad het afgelopen jaar.
Het is gezellig druk en rumoerig in de bus, ik zit weer op de 88, er wordt veel gelachen en veel gepraat. Iedereen is blij dat het weekend voor de deur staat.
Op het station staan jongelui die het tijdschrift Quest aan de man proberen te brengen. Ik heb er al een paar in de bus gevonden.
Ook heb ik een rolstoeler in mijn bus gehad, keurig werd er door een student de loopplank uit gegooid, zodat ik niet achter het stuur vandaan hoefde te komen. Op einde van de rit heb ik die student bedankt via de microfoon, wat mij weer opleverde dat ik met het uitstappen ook niet hoefde te helpen. En ik kwam terug in Wageningen en waarachtig, ook uit de 86 rolde er een rolstoeller uit. Grappig!

Op de A12 was er om 15 uur alweer een dikke vette langzaam rijdende fille richting Arnhem. Een echte vrijdagmiddag als zovaak dus.

En ook de M.P.V-ers zijn er weer, met vier of vijf man sterk stonden ze tussen Wageningen en Ede. Om bij het instappen van de passagiers in de gelede bussen bij de andere deuren te staan, ter controle en om de rit zo snel mogelijk te laten vertrekken.

Op weg naar Putten kwam ik om 18.00 uur speciaal vervoer tegen.
Eerst een gele werkverkeer auto met alleen maar zwaailichten.
En 25 meter achter hem zag ik een grote vrachtwagen met een vakantiehuis op zijn trailer. Die stak aan weerszijde zeker 1.5 mtr. buiten zijn trailer. Wat een knots van een vakantiehuisje was dat. Alleen vind ik het persoonlijk vreemd en een beetje raar dat dit vervoer in de spits moest gebeuren. Erg lastig voor de spits!! Er reed dan ook een flinke rij auto’s achter deze vrachtwagen.

In mijn laatste pauze van vandaag werd ik onverwachts verwend met een etentje! Een collega had zelf thuis lasagne gemaakt om dat s’avonds d.m.v onze magnetron lekker warm op te eten.En hij had zoveel dat hij dat met mij wilde delen. Dat was echt een heerlijke verrassing, veel beter en lekkerder dan mijn bruine boterham met kaas. Die komt morgen wel weer aan de beurt! Dank je wel lieve collega!

En jullie lieve lezers, tot morgen!!


21 Mei. Zaterdag

Een schitterende warme dag, zo’n 24 graden buiten. Gelukkig in mijn bus iets comfortabeler. Een lekker briesje uit de twee luchtgaten op het dashboard en de airco aan.

Onderweg met lijn 5 richting Veenendaal kwam ik een stel oude auto’s tegen. Ik had de mazzel dat ze een stop hadden op de route die ik moest rijden. En op het moment dat ik stil stond voor het verkeerslicht, zag ik ze weer aankomen. En kon een klein filmpje maken. Ook kwam ik antieke scooters tegen, een stuk of 10, dat was weer een ouderwetse zaterdagmiddag. Overal kwam ik die oude karretjes tegen, er is vast een of andere ‘rally’ of meeting..

Ook kreeg ik voor het eerst in mijn bustijd een koppel binnen die beslist anders gekleed gingen dan ikzelf. Ze moesten naar Otterloo. Zij had een burka aan, hij tot een op de enkels een rokkleed. De man sprak overigens vloeiend netjes Nederlands en was uiters correct tegen mij. Zij wist goed hoe het werkte met de OV chipkaart en hij kocht een kaartje.
En lol, op de terugweg vanuit Apeldoorn stapte er heeeeeel veel Chinesen in, uiteraard zijn die bij Kruller Muller museum geweest. Dat is vaste prik. En ook weer het koppel van de burka.
Alleen nu was hij niet zo correct en respectvol.
En waarom…..?? Ik zou het niet weten. Het geld gooide hij een meter van mijn betaaltafel af op het dashboard. Ik wachtte rustig af, bekeek ondertussen hoe de ogen van de vrouw eruit zagen. Die waren mooi opgemaakt met zware make-up. Wederom keek zij mij niet aan. Uiteindelijk, (ik kan net zo hooghartig kijken als die man, vergis je niet in mij hoor), werd het geld toch maar weer opgepakt en op de betaaltafel gegooid. Deed net of mijn neus bloedde en pakte rustig het kaartje en het wisselgeld.
Dat was het dus, geen respect, arrogantie……
Tja wat verwacht je dan terug, ………van mij het zelfde!!

De rest van de dienst verliep vlot. Nu snel naar huis de koffers in pakken, want maandagochtend vertrekken mijn wederhelft en ik voor 8 dagen naar de Canarische Eilanden. Een kadootje voor zijn 65ste verjaardag. Maar eerst morgenavond nog een dienstje draaien. Dus …..tot morgen!