15 en 16 mei

Eerste Pinksterdag, zondag 15 mei.

Het is heel gezellig in Ede, zoals het in andere plaatsen precies hetzelfde zal zijn. Festivals, kermissen, theaters en kraamverkopen. Op het terrein van de kazerne staan allemaal kleine campers, busjes en auto’s die omgebouwd zijn als ‘patat/eet tent. Het heet hier in Ede ‘Eten op Rolletjes’. Een leuk initiatief in Ede, in het nog grotendeels Christelijke denken. Want het eten zal door de bezoekers toch betaald moeten worden. En het is wel degelijk een bijzondere zondag voor hen. Op het grote marktplein is een muziekpodium opgebouwd, dus vanavond weer gezellig muziek

Het is een heerlijke rustige dienst, eentje van zeer korte duur, van maar vijf uurtjes. Weinig passagiers en langzaam rijden, zover het verkeer ‘t toelaat. Anders moet ik bij een halte mijn tijd afwachten, en rijd dan meestal een minuut later weg.

In Wageningen kwam ik een oud Connexxion collega tegen. Wij hebben in Rhenen samengewerkt voordat de aanbestedingen kwamen en er een breuk tussen het bestaande personeel ontstond. Zoals altijd zoeken we elkaar dan even op, hoewel ik moet zeggen dat hij meestal naar mij komt. Hij heeft op lijn 50 naar Utrecht meer pauze dan ik met de 88. Ook hij stopt dit jaar. Tja de vergrijzing komt met rasse schreden dichterbij.

Ik ga genieten van een lange Pinksterzondagavond en wens jullie een fijn Pinksterweekend toe. Tot morgen weer. DoegieDoegie.


Joepie 16 mei, tweede Pinksterdag,

Ben aan het aftellen, en vandaag is het de dag dat ik nog exact 100 dagen moet werken.
Dus een klein feestelijk tintje voor mij vandaag!!!

Op het moment dat ik na een rit uitstapte, stapte er een jonge vrouw op mij af. Ze vroeg netjes of ze mij wat vragen mocht.
Natuurlijk vond ik dat goed. Ze moest ergens in Veldhuizen zijn maar had geen straatnaam, en nu wilde ze weten waar ze uit moest stappen en welke bus zij moest nemen. Ik had echt moeite om niet te lachen en heel serieus te blijven.
Ik vroeg haar of de mensen waar zij naar toe ging telefoon hadden, dat beaamde zij. Vervolgens gaf ik haar de raad om die maar eerst te bellen en te vragen hoe de straat heet waar zij moest zijn. Dan pas kon ik haar vertellen welke bus zij nemen moest. Met toch wel een rood hoofd liep ze giechelend verder.
Vaak gaan passagiers zo onvoorbereid op reis, daar is dit weer een goed voorbeeld van.

De vakantieweek is voorbij. Het is niet echt heel erg druk, maar wat er mee gaat, heeft bijna allemaal zware koffers op wielen. En komen gepakt en bezakt binnen.

Eindelijk om 22.55 uur loopt mijn bus weer eens vol. Ik zit op de 88 en vele studenten komen nu weer terug. De terugweg naar Ede zitten er twee in. En dan naar de garage en lekker naar huis.
Morgen ben ik voor de verandering ook aan het werk, dus doegiedoegie, en welterusten.