7 en 8 mei

7 Mei, vandaag de Giro d’Italia. Ook dwars door Ede. Ik heb er zelf niets van de tour gezien, maar moest wel, omdat ik er niet door kon en geen drie uur in de file wilde staan, met een spannende rit dwars door het bos heen. Met 10 auto’s vanaf de bosrand van Bennekom naar Ede. Achteraf allemaal makke schapen, lol!!! We kwamen, nadat we diverse zeer zanderige bospaden en enorm veel stof van zand door de lucht heen joegen, uit bij de achterkant van station in Ede, bij de nieuwe wijk Enka. En konden over het viaduct dat achter het station ligt, weer over de gewone geasfalteerde weg rijden. En waren we weer bijna thuis.
Was toch ook wel dikke pret! Een jaar of twee geleden heb ik dit ook meegemaakt. Ik was verkeerd afgeslagen bij Radio Kootwijk en kwam op een rupsband traject uit. Omgeving Harskamp. Buiten dat ik er wel een tikkie van schrok, was het ook spannend. We hadden vrienden over uit Friesland en wilde hun de mooie natuur aldaar laten zien. ( dat is dus optimaal gelukt 🙂 ) Ik had een heel klein rood autootje, een Cuore van een of ander chinees merk. We hebben enorm gelachen, hoewel ik soms dacht, ; hoe kom ik hier in vredesnaam uit!!
Maar net als vandaag is het allemaal goed gekomen en zijn we geen tank en geen boswachter tegen het lijf gelopen. Pffff….

Mijn dienst begon na de tourrit, ik had nergens geen last meer van en zag langs de kant van de wegen alleen gemeentewerkers om de troep op te ruimen en alle dranghekken op de wagens te laden.
En blijkbaar is het te warm voor de passagiers, ik krijg veel sacherijnige koppies in mijn bus, alleen de kinderen dartelen nog. Of de mensen hebben weer hinder ondervonden van NS, er is weer eens op het station de mededeling dat zij per bus vervoert worden ivm werkzaamheden aan het spoor richting Utrecht.
Ook ben ik o.a. in Putten geweest, met twee jonge dames die het volgende dorp weer uitstapte, verder heb ik leeg gereden. Iedereen is vast de Barbecue aan het aansteken……..

De avond verliep gewoon, rustig en warm. Hoewel gelukkig alle bussen airco hebben zitten we niet meer zoals 25 jaar geleden ons een rotje te zweten achter het stuur. Wat dat betreft is dit een fantastische vooruitgang geweest om ons werk zeer aangenaam te maken en te houden.
Morgen is het zondag met een vroege tussendienst, die om 13 uur begint. Ik spreek jullie morgen, trusten voor degene die nog wakker zijn.


8 Mei, zondag. Ik ben geen zondagskindje en ik ben vergeetachtig.
Soms denk ik, dat het naar mate dat ik ouder word het erger begint te worden. Ik word er al veel mee geplaagd, wat ik vaak lachend wegwuif. Maar er zijn momenten dat ik mijzelf er echt wel ongerust over maakt. Met name het korte geheugen! En dan zijn dat soort opmerkingen een tikkie pijnlijk aan het worden. Het komt heel vaak goed en ik accepteer het wel. Maar er zijn van die dagen….

Het begon al thuis met vertrek, was mijn kabel kwijt voor het opladen van mijn tablet. Dan maar niet, uit en leeg is leeg. Ik moest mij omkleden.
Ik bedacht, oja ik moet met de auto, want de diesel is in de aanbieding, 1,04 cent, jakkes met dat warme weer… maar goed, om er mee te wachten, je ziet nu alweer prijzen van 1.09 en duurder, dat is ook weer zonde.
Op de zaak aangekomen moest ik me aanmelden via de computer dat je aanwezig bent. Dat kreeg ik niet voor elkaar want er was elke keer een foutmelding. Dan is het bij mij drie maal proberen, lukt het niet, dan maar niet. Dan doe ik het via de bus.
Vervolgens breng ik de fietspomp naar zijn plek terug waar hij hoort, (gisteren stond mijn achterband van mijn fiets bijna leeg), had hem gisteren uit de kamer van de M.V.P-er gehaald. Krijg ik de roldeur van de kast niet helemaal open en moet de pomp dwars in de kast leggen i.p.v. staand op zijn eigen plek. Dit meld ik aan de M.V.P.-er, die er laconiek op reageert, ach ik had hem ook voor de kast mogen laten staan. Waarop ik zeg dat ik van huis uit geleerd heb mijn spullen zelf op te ruimen en dat niet door andere te laten gebeuren. Zit nu eenmaal in mijn genen, en ik krijg bijval van een andere vrouwelijke medewerkster.
Vervolgens pak ik mijn tas en dienstkaart en mijn grote badhanddoek om over de stoel van de bus te hangen. Dat doen de meeste chauffeurs om op die manier niet in het rugzweet van de ander te zitten. En loop naar de bus, op zoek naar het goede omloop nummer. Te laat besef ik dat het zondag is en vele bussen op de nulstand staan. Dus moet ik weer terug lopen om binnen het busnummer te zoeken.
Onderweg kom ik de manschappen tegen die ook een paar bussen gaan omruilen en die roepen naar mij dat het heet is. Waarop ik antwoord, ach, we hebben toch airco. En lach erom. Binnen zie ik het nummer en loop naar mijn bus, daar aan gekomen krijg ik die voor geen meter open, wat ik ook probeer en word deze keer nijdig. Die ouwe dieselbussen zijn zo verschrikkelijk lastig om open te krijgen. En uit kwaadheid en frustratie geef ik een harde ruk aan de hendel onderaan de deur en de voordeur ruit spat in duizenden stukjes!
Er valt gelukkig niets uit de deur en boven op mij want het is veiligheidsglas. Het blijft allemaal hangen. Nog steeds boos en geschrokken roep ik de M.P.V.-er erbij die bijna weggereden was.
Op zijn mannelijke manier komt hij mij tegemoet en kijkt, probeert het ook en goddank lukt het hem ook niet.
(Ik moest direct aan een tandartsbezoek denken, thuis barst je van de kiespijn en op de stoel heb je in ene geen kiespijn meer….).
En hij vraagt mij, was je boos El? Via de achterdeur komt hij in de bus en wordt door hem weggereden en de andere M.P.V.-er belt dat de bus schade heeft. Ik kan een andere pakken en hij loopt mee met de vraag, zal ik die voor je open maken? Ik antwoord dat hij dat na mij mag doen als ik deze ook niet open krijg.
En ja hoor, niet open te krijgen. Ook hier gaan we via de achterdeur naar binnen.
Jullie zullen wel begrijpen dat ik ff m’n zakken vol had.

De rest van de middag is rustig verlopen, ook met de zondags rijders. Er waren enorm veel groepen van motoren, die gezellig gezamenlijk tourritten aan het rijden waren.
Vanavond stond op Ede station de M.E. bus. Er stapte verschillende politie mensen uit. En het grappige is dat zij om de beurt bij ons ‘even’ de toilet moesten gebruiken.
Zijn net mensen….toch…
Ook staan ze bij het viaduct bij de A30. Er zal wel wat aan de hand zijn, ik zou het niet weten. Het is alleen heel erg opvallend zoveel politie. Misschien i.v.m. Veldhuizen, daar zijn nu al drie nachten een aantal auto’s in de fik gestoken en het is er erg onrustig. Meestal om de paar jaar krijg je daar een herhaling van. De jonge generatie die meent rotzooi en ellende te moeten zaaien. Ditmaal met het excuus omdat de Lindenhorst het oude winkelcentrum, waar hun ontmoetingsplaats, (lees koffiehuis), ook onder is gebracht, afgebroken word want er worden huizen gebouwd. En de Marokkanen zijn dus hun koffiehuis kwijt.
Er zal best wel wat anders voor in de plaats komen. Waar zij nu mee bezig zijn kan echt niet.

Een beetje somber geëindigd en somber begonnen, ondanks dat de zon volop schijnt. De bus is weer gemaakt, er zit al een nieuwe deurruit in, dus….geen foto!

Morgen is er een speciale dag voor twee lieve (collega’s) mensen, die uiteraard vele collega’s van Ede kennen.
De “Eend” heeft een speciale behandeling gehad en komt morgen ook op de proppen.
Ik schreef het al eerder dat ik begin van de week een leuk klusje gedaan had met deze twee mensen.
Het resultaat zien jullie morgenavond doormiddel van foto’s.
Commentaar van mij zal geheel overbodig zijn.
Tot morgen, doegiedoegie