4 en 5 mei

4 Mei, mijn laatste doden herdenkings ritten.

Ik moet inderdaad onderweg stoppen om 20.00 uur.

Volgend jaar is dat niet meer zo. Hoewel…….mochten ze personeel nodig hebben…… Als Z.Z.P-er en als ik thuis ben, wie weet ……

Overal zie je mensen in de weer. Inmiddels heb ik al soldaten in legerkleding gesignaleerd. Ontzettend veel jonge mensen zie je vandaag. De geluidswagen naast het busstation is druk aan het testen hoe de microfoons overkomen. De Nederlandse vlaggen hangen halfstok. En er komen er met het uur er steeds meer bij.

Het is 19.50 uur, over 1 minuut moet ik weer vertrekken. Ik stond op de busbaan nabij de universiteit, precies op tijd. Een minuut van te voren had ik de passagiers op de hoogte gebracht van wat er ging gebeuren en wat ik van ze verwachtte.

Er werd keurig aan de afspraak gehouden om 2 minuten stil te zijn, dat was ‘indrukwekkend’. Nadien kreeg ik de complimenten over hoe ik het gebracht had. En het waren allemaal jonge mensen. Op de Provinciale weg reed alles door. 1 Personenauto stond achter mij ook stil. Dat was all…..

Overal worden stellage’s gebouwd en ook een mooi spandoek waarvan de foto getuigd. Het heeft een mooie inhoud en zeer goed bedacht!

We krijgen veel vragen hoe het morgen geregeld word. Morgen kan je alleen reizen op een speciaal kaartje of gewoon O.V. Kaartjes zijn te koop bij een voorverkooppunt op het station, zijn goedkoper en voor heen en terug. Het is momenteel gezellig, gemoedelijk en ik krijg zin in morgen.

Een kleine toevoeging nadat ik thuis gekomen ben. Inmiddels stonden er op het station Wageningen al een aantal toerbussen. Om voor morgen de veteranen en de drumbands te vervoeren. Ook een Amerikaanse schoolbus, ik heb getracht daar foto’s van te nemen maar het was te donker. Alleen de buitenkant gaat nog net.

Nog 1 ritje en dan naar huis, morgen iedereen een hele gezellige bevrijdings feest dag!!

Doegiedoegie

 


5 Mei donderdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag.

Een unicum, volgens de radio, als de volgende er is dat deze dagen weer samenvallen dan leven wij allang niet meer. Ik kon hen niet verstaan van welk jaartal dat dan weer zou zijn. Omdat het zeer gezellig en zeer lawaaierig in en om de bus was.
En ik heb genoten vanmiddag en vanavond. Door het mooie weer waren er natuurlijk enorm veel mensen met de fiets naar Wageningen gegaan.
Daardoor vielen de aantallen in de bus tegen. Er waren minder kaarten verkocht dan vorig jaar vertelde mijn rayonchef die ik tegen kwam bij het binnen rijden op de vestiging van einde dienst.
Ik heb wat foto’s genomen maar erg weinig tijd gehad om meer foto’s te schieten.
Ook wil ik langs deze weg de M.P.V-ers een dik compliment geven. De zorg dat zij hadden om alles goed te laten verlopen was enorm.
Om een voorbeeld te geven;
Bij mijn laatste rit vanuit Wageningen kreeg ik twee jongens in mijn bus waarvan er eentje een kaartje kocht en de ander had een treinkaart die niet geldig is op de bus. Die wilde zo doorlopen nadat ik gezegd had dat hij een kaartje moest kopen. En had hem daarbij bij zijn arm vast gehouden.
Hij keek alleen kwasi verbaasd, en meteen sprongen de M.V.P-er mijn bus binnen en haalde direct de jongens eruit.
Ook werd mij gevraagd of ik al een lunchpakketje had gehad. Er is goed voor ons gezorgd, ook de koffie was gratis.
Terug kijkend was het een fijne dag om te werken. Morgen ben ik vrij, en gaan we heerlijk van de zon genieten op Busloo.
Tot zondag weer!!