2 en 3 mei

2 Mei, maandagmiddag om 14.30 uur begon mijn dienst. Prachtig zonnig weer!

Iedereen is al aardig bezig met de ‘Giro ‘di Italia’ Wij schijnen zelfs een tijdje niet te kunnen rijden voor de hooguit 10 seconde dat die wielrenners voorbij sjezen. Dan krijg je natuurlijk alle sponsors en materiaalwagens en politie begeleiding. Er is natuurlijk veel voorbereiding nodig en de zekerheid dat er geen auto, geen mens zullen rijden of lopen of fietsen op de route van deze 1e Giro di Italia rit.
Er is veel werkverkeer die alle hobbels en gaten repareren en drempels moeten verwijderen. Er komt veel bij kijken hoor.

Tijdens een pauze moment van mijn dienst kwam ik de kantine binnen en werd begroet met een heerlijk uitziend ijsje. Ik begreep meteen de hint en de humor! Tenslotte werk ik niet voor niets al 30 jaar met de mannen. Door mijn westerse mentaliteit, kan ik best veel hebben. En vervolgens werd ik uitgenodigd om er flink aan te likken. Wat ik natuurlijk ook niet voorbij liet gaan. Grote hilariteit natuurlijk!! Mijn collega deed er nog een schepje bovenop, grijnzzz , en begon aan de andere kant te likken. ……Gelukkig bestaat er nog heel veel humor onder de collega’s!

Alle gekheid op een stokje, ik heb heerlijk gewerkt, want mijn dienst vloog om. Voor ik het wist was het tijd om naar huis te gaan.

Tot morgen, doeggiedoeggie!!

——————————————————————————————————————————————

Een mooie zonnige dinsdag, vandaag 3 mei.

Vanmorgen heb ik eerst twee leuke klusjes gedaan met een vrouwelijke collega. Wat het is geweest hou ik nog even geheim, na een bepaalde datum (die niet lang meer duurt), plaats ik er een foto van. Althans, als zij daar toestemming voor geeft. Dus nog even geduld, het is heel leuk en feestelijk, lol!!!

Ik zit vandaag 1 ritje heen en weer op de 88. In Wageningen zie je steeds meer grote rood/wit/blauwe vlaggen verschijnen, reclame vlaggen en kleine vlaggetjes in wijken, van de top tot het grasveld. Partytenten van studenten naast het busstation staan al klaar. De muziekbandjes zullen weer voor oorverdovende muziek zorgen. Je ziet erg veel studenten met hele voorraden blikjes bier sjouwen. Hekken staan al paraat voor 4 en 5 mei. Vele gele verwijzingsborden en verboden toegangsborden zie je in grote getalen. Als het weer net zo mooi blijft als nu, zal het zoals vaak ontzettend druk worden. Hopelijk rij ik die dagen dan op Wageningen, heerlijk! Dat is genieten en kicken!

Vanavond tegen een uur of zes reed ik in de 85 vanaf het station Ede. Bij de eerst volgende rotonde moest ik bij de halte passagiers uitlaten. Het is een halte die net voorbij de rotonde ligt. En heel vaak komen de auto’s dan met een rotgang achter mij aan rijden, als ik stil sta bij de halte. Vaak nog met dat ffff extra dot gas op de plank.
Zo ook de eerste auto, ik zag hem aan komen racen en wachtte er gewoon op, ik heb zoiets, ‘doe maar lekker, gek’, ‘stel je voor dat je achter een bus aan moet rijden’….
Ik trok op, en zat al voor de helft met mijn bus op de rijbaan, tot er een nog grotere idioot aan kwam racen. Een dikke vette Audi met een man van middelbare leeftijd. Het scheelde echt een haar!
Ik heb boos getoeterd, je schrikt je rot. Als ik iemand was geweest die graag de auto in zijn bus gehad had omdat de automobilist vet fout was, had ik hier een hele goede kans gehad. Maar mijn reactie is ontwijken en voorkomen. Dat hebben gelukkig vele collega’s van mij ook!!! Ik was heel boos en ging er uiteraard, omdat het niet anders kon, er achteraan. Beide auto’s hadden haast, maar zij hadden pech. Het volgende verkeerslicht stond voor hun op rood. Dus ik pikte tijd en meters in.

Zodra ik met een bus bij dat verkeerslicht kom, maakte de computer van de bus contact met de computer van het verkeerslicht-systeem en op die manier krijgen wij automatisch groen licht.
De auto’s spoten weg, ik er rustig achter aan. Kwam toch wel naast hen staan als zij de zelfde kant uitgingen. Eentje ging rechtsaf, die was ik kwijt. Eigenlijk gelukkig maar. …….
Bij de volgende kruising zijn twee rijbanen voor linksaf, eentje voor de busbaan, eentje voor rechtdoor en eentje voor rechtsaf. Wij krijgen daar als we vertraging hebben regelmatig voorrang op het overige verkeer wat staat te wachten om door te rijden. Ik was exact op tijd en kreeg rood. Kwam mooi uit.
De man in de Audi ging uiters links staan, de huichelaar, en keek strak voor zich uit. Ik had geduld en zat al klaar om een handkus te geven met een arrogante houding, want vaak kijken ze toch even gauw…
En ja hoor, hij hield het een volle minuut vol, toen keek hij…….
Hij had vast wat anders verwacht, ik wilde ook mijn middelvinger veel liever opsteken, maar ja…….klantvriendelijk! Ondanks zijn schofterig rijgedrag. Je zag dat hij het even niet begreep, lol!!!
Daarna kreeg ik wit licht en stak ik de kruising over met een voldaan gevoel.

Verder was het bijzonder stil, het is echt vakantietijd. Dat merk je goed. Weinig mensen in de bus en weinig wegverkeer vergeleken met de normale woonwerk tijd.

Om even over tienen was ik klaar, dus naar huis!
Tot morgen allemaal! DoegieDoegie.