24 Maart

Donderdag, een fijne dag om te weten dat ik morgen voor twee volle weken vakantie heb. Ik hoop dat er niet veel rottigheid met deze dienst gebeurt maar leuke dingen. En wat weer fijn is, als wij terug komen is er weer bijna een maand voorbij. Dan zitten we alweer bijna op de helft van de volgende maand.

Het eerste nieuws wat ik hoorde tijdens het rijden van mijn dienst was dat Johan Cruijff overleden was. Ik hou niet van voetbal, maar weet heel goed wie en wat hij voor Nederland gedaan heeft. Zijn levensfilm heb ik wel gezien, die vond ik zeer indrukwekkend. Een passagier sprak ik er over aan, waarom….? Joost mag het weten, misschien onbewust door zijn dialect??? Ik ben zelf ook een westerling en heb gewoond in Aalsmeer en omgeving Vinkeveen. Het leuke hiervan is dat het een Amsterdammer was en een echte Ajaxiet! Hij gunde zo’n einde aan niemand, zo ook Johan Cruijff niet. Maar van binnen was hij nog steeds boos dat hij toen over gestapt was naar Feijenoord. Dat deed je niet als een echte Amsterdammer. En Johan mopperde te veel over de bondscoaches.

Mijn ritten zijn verder normaal verlopen zonder teveel tegenstellingen. Nog wat nagepraat met mijn collega over zijn ervaring met dat meisje. Ook de rayonchef moest er even over nadenken of hij hier wat mee kon/moest doen.

Op weg naar huis was er een alcohol controle in Ede, op verschillende wegen stonden vele agenten , motorpolitie en politie busjes. Ook ik moest blazen. Het is tegenwoordig wel heel anders. Allemaal zeer verfijnd technichs materiaal. Ik moest voor een soort ovaal kommetje blazen, mocht het niet aanraken en hooguit maar twee seconde blazen.
En uiteraard werd er geen alcohol geconstateerd.

Ik ga zo lekker naar huis en ons voorbereiden om zaterdag vroeg richting Italië te reizen. Ons huis zal niet alleen gelaten worden, want er komt een lieve oppas in.

Allemaal bedankt zover voor het volgen van mijn schrijven en jullie spontane reacties.

Hopelijk zie ik jullie weer over twee weken.
CIAO, ARRIVEDERCI