20 Maart

Gisteren, 23 Maart, 23:15

AMERSFOORT – In Amersfoort is zaterdagavond een buschauffeur overvallen door drie jongens met een kapmes. Ze sloegen met het mes op de betaaltafel, bedreigden de chauffeur en gingen ervandoor met een ,,gering bedrag”, zegt een woordvoerder van busmaatschappij Connexxion.
De chauffeur is geschrokken maar bleef ongedeerd. Connexxion heeft aangifte gedaan. Van de drie daders zijn goede beelden beschikbaar, zegt de woordvoerder, omdat de bus is uitgerust met camera’s.
Overvallen op buschauffeurs gebeuren geregeld. Veel busmaatschappijen zouden daarom het contant betalen in de bus het liefst afschaffen, maar dat is wettelijk nog niet mogelijk.
Na verschillende incidenten heeft Amsterdam maatregelen aangekondigd. Zo kunnen buspassagiers in de hoofdstad vanaf eind dit jaar alleen nog maar met pin betalen. Dat zou eigenlijk pas in 2018 worden.

 

19 Maart

Een hart verwarmend bericht over het werk als buschauffeur.
Ook dit vinden wij heel gewoon en vele van ons doen dit.

De 19-jarige Shna Kamal uit Göteborg was zaterdagnacht op weg naar huis. Op de voorlaatste halte stopte de bus – maar de buschauffeur bleef maar stil staan.
Ze begreep het niet en liep tenslotte naar de chauffeur om te vragen wat er aan de hand was. Het antwoord dat ze van de buschauffeur kreeg is inmiddels door duizenden gelezen op haar Facebook account.
Shna vertelt hierin dat ze zo onder de indruk is van het antwoord van de buschauffeur. Op de vraag waarom hij maar bleef staan bij de halte en niet gewoon doorreed, kreeg ze een antwoord dat haar diep raakte. De chauffeur had bij de halte zojuist een jong meisje uit laten stappen. Maar tegelijkertijd was er een grote groep jongens uitgestapt, die de chauffeur wel kende. En hij vertrouwde de jongens niet op dit late tijdstip…
Hij besloot daarom een oogje in het zeil te houden, totdat het meisje bij haar huis aankwam en totdat de jongens de andere kant op waren gelopen. Wat een mooi voorbeeld van oplettendheid van een man, die zijn best doet voor mensen die aan zijn zorg zijn overgeleverd. Deze man doet nét even wat meer dan nodig is, en dit vinden we helemaal te gek!
Deze buschauffeur verdient echt om in het zonnetje gezet te worden!