18 Maart

Vandaag is mijn humeur het zelfde als het weer, grauw… en een beetje sjagerijnig.
De rede….. Overkomt iedereen weleens.
Op de verkeerswegen tijdens mijn dienst die om 13.30 uur begon, trok ik soms grauw weg van al het rijgedrag van diverse bestuurders/sters.Om met de laatste te beginnen wat ik zo voor mijn neus zag gebeuren.
Ik reed op een doorgaande voorrangsweg, een T-splitsing tegemoet, rechts van mij kwamen auto’s aanrijden. En eentje met wel een hele bijzondere haast…
Hij stak met zijn vw-polootje vlak voor me de weg over en dat was niet het enige, hij ging zo hard dat hij de bocht naar links niet nam, bewust of niet en reed over een dubbel fietspad recht tegenover hem, met de zelfde snelheid. Wetende dat als hij een fietser tegen zou kunnen komen dat het misschien fout kon gaan.
Het volgende voorval.
Gebeurde ook bij een kruising, ditmaal met verkeerslichten. Het is lang geleden dat het volgende me overkomen is. De automobilist stond voor linksaf, ik rechtdoor en naast mij rechts auto’s voor rechtsaf.Op het moment dat ik groen kreeg en optrok om te gaan rijden , trok alles naast mij uiteraard ook op. En de ‘bestuurster’ links van mij schoot, zonder ‘haar’ richtingaanwijzer aan te zetten, mij links inhalend voorbij. Om zo voor mij uit te komen. Stel je voor zeg, achter een bus te moeten blijven hangen is toch niet leuk??!!
Bij het volgende verkeerslicht kwam ik naast haar staan en natuurlijk keek zij de andere kant op.
De volgende voorvallen.
Blijkbaar zijn er gisteren met het mooie voorjaarsweer vele ijzeren paarden van stal af gehaald. Er waren diverse motorrijders waarvan je kon zien aan de rijstijl dat ze weer ff gas wilde en moesten geven.
Zo ook deze volgende motorrijder. Ik stond wederom bij verkeerslichten om rechtsaf te slaan richting Veenendaal, daar rij ik onder het viaduct door en passeer ik de afrit van de snelweg de A12. Ik zag links van mij in de verte een motor aankomen, en eer ik recht op de rechterbaan reed, was de motorrijder mij al gepasseerd. En tot mijn verbazing had hij geen motorlaarzen aan maar klompen……….
De volgende motorrijder passeerde mij toen ik van Veenendaal af kwam, richting Ede. Deze keurig in het rood/witte leer geklede motorrijder, passeerde maar gewoon alle auto’s met een gangetje van 60/70 km tussen de twee banen van de auto’s door. En niet van het elkaar tegemoet komend verkeer, maar twee banen dezelfde kant op. Je schrik je toch verrot als automobilist dat zo’n halve gare zo hard even er tussendoor komt.

Hier laat ik het maar even bij, ik heb genoeg verkeerde adrelinne opgelopen en ga genieten van het lange weekend, even bijkomen van al die grauwheid. Allemaal een heel gezellig weekend en tot volgende week.