14 Maart

12.45 Uur ben ik op weg naar mijn werk. De zon schijnt weer volop op mijn snuit. Hopelijk word het nu een dienst die normaal verloopt.
Er is weer een grote O.V. Chipkaart controle, met zo’n zes man sterk. Daar zitten leerlingen bij die opgeleid worden voor o.a. de politie. Zij hebben nu een stage plek en moeten praktijkervaring opdoen. Andere gaan de bewaking in, of kiezen voor andere veiligheidsbanen. De passagiers reageren er goed op. En er worden er maar weinig tot geen betrapt wegens fraude.

Het is nu 20.30 uur en mijn dienst zit er bijna op. Tot nu toe is het gelukkig een rustige dienst gebleven. Wel veel passagiers verwerkt maar geen problemen.
De chauffeur die gisteren in Veenendaal dat verbaal geweld had meegemaakt, is een dagje thuis gebleven op aanraden van de rayonchef. Maar morgen wil hij gewoon weer beginnen.
Ik ga dadelijk nog een rondje Ede maken en dan naar huis. Morgen ben ik vrij en ik hoop dat we dan ook zoveel zon hebben als vandaag, hoewel de weersverwachtingen minder zijn.
Ik zou zeggen tot woensdag!