8 Maart

Dinsdag 8 maart, de dag van de International Vrouwendag!

Ik kan en wil daar ook graag wat over vertellen. Op de radio wordt je er vele momenten aan herinnerd wat voor dag het is, positief en negatief. Vandaag hoorde ik weer op het nieuws dat vrouwen minder betaalt krijgen voor hetzelfde werk van wat de mannen ook doen. Ik weet dat er inderdaad erg veel verschillen zijn in de zelfde beroepsgroepen.
Maar ook kan ik uit eerste hand vertellen dat dit bij de Vervoersmaatschappijen niet het geval is.
Een kleine anekdote uit de jaren 80. Er was in die tijd een vrouwenprogamma op de radio waar diverse onderwerpen werden besproken die louter alleen met vrouwenzaken te maken hadden. Ik weet niet of dit programma nu ook nog bestaat, maar dat zal vast nog wel.
Enfin, het onderwerp ging toen ook al over het verschil van uitbetaling tussen de beide seksen. Op het moment dat ik vond dat ze overdreven met de uitspraak dat ALLE vrouwen onderbetaald werden reageerde ik. Je kon dus live bellen. Ik kreeg toen de indruk dat de verbazing het won van de teleurstelling dat er ook gelijke betalingen waren.
En het leuke daaraan was, een dag daarna gebeurde het volgende.
Die dag zat mijn rayonchef in zijn auto samen met zijn vrouw. Ook zij luisterde altijd naar dat progamma en hij moest ‘lijdzaam’ meeluisteren naar hetzelfde progamma wat zijn vrouw ook graag naar luisterde. En hoorde opeens hoe ik mijn relaas optekende. Toen hij mijn reactie gehoord had op de radio, moest ik die dag erop op het ‘matje’ komen en ik snapte er eerst niets van, waarom…….. Ik kon me niet herinneren dat ik iets gedaan had wat niet goed was geweest. Hij begon heel serieus, dit om mij te plagen en ik liep rood aan. Hij vroeg wat ik in vredesnaam deed in een radioprogamma…….
De rest bespaar ik jullie en mijzelf om mijn antwoord hierop te beschrijven, grijnzzzzz…….
Het eind van het liedje kreeg ik de complimenten van hem over de manier waarop ik gesproken had. Daarna kreeg hij een koekje van eigen deeg van mij.
Nadat wij er hartelijk om hadden moeten lachen, werd ik even heel serieus en zei hem deze keer zonder te blozen, ‘ik krijg nu natuurlijk een schaal(loons)verhoging……. toch? Voor zoveel reclame voor de zaak’.
Helaas zat dat er niet in……. maar wel een bak koffie met gebak!
Dit even als tussendoortje, terug naar 8 maart, de Internationale Vrouwendag. Wat ik dus echt een stunt vind van de P.V.D.A.!!
Om een verkiezingsstunt van 20 jaar geleden weer boven water te halen om zieltjes te winnen. Blijkbaar is het sterke geslacht niet goed genoeg en willen zij nu hun heil halen bij de vrouw. Volgens Maurice de Hond hebben ze nu nog maar 8 zetels. Waarschijnlijk zullen er geen vrouwen op hun stemmen, want 20 jaar geleden is ze dat ook niet gelukt om gelijke betalingen voor het zelfde beroep te geven.
Het belangrijkste wat ik vrouwen door wil geven is het liedje van Donna Summer, ‘Stay Indenpentent’. Zowel met je gedachte, thuis of bij je werkgever, maar vooral, zoek jezelf en blijf jezelf.
Dit was even iets heel anders dan een busverhaal, buiten de anekdote die er wel degelijk mee te maken heeft.
Graag jullie reactie hoe je er zelf over denkt en blijf met je reactie gewoon bij jezelf. Een ander hoeft niet gecorrigeerd te worden, die keuze maakt de ander wel. Welterusten voor straks en tot morgen.