7 Maart

Weer maandag, heerlijk dat ik weer fris aan een nieuwe werkweek kan beginnen.
Wederom schijnt de zon na een grijze ochtend. Ik moet om 17.00 uur beginnen. Gisteravond kreeg ik een sms’je van een collega of ik zijn dienst wilde rijden. Want eigenlijk moest ik al om 15 uur beginnen. Hij weet dat ik graag echt laat wil rijden, dus dat was snel geregeld. Ik zit de hele avond op Ede-Wageningen en visa versa. Je hoort mij niet klagen!

Dat hoorde ik wel een mannelijke passagier doen. Ik had netjes omgeroepen dat er een halte vervallen was en dat men bij de volgende halte dan moest uitstappen.
Ik had het laatste woord nog niet uitgesproken of ik hoor direct achter mij de man reageren, ‘die klote busbaan, hij had er nooit mogen komen. Gvd…….’
Ik werd zo overvallen, dat mijn reflexen in werking traden, en ik antwoordde dan ook “lik op stuk”! ‘Meneer, wilt u uw kwaadheid tegen mijn werkgever uiten en niet tegen mij, ik doe gewoon mijn werk’! ‘Uw werkgever heeft er schijt aan, die laat zich omkopen door de universiteit! Klote busmaatschappij.’
En hij sprak niet bepaald zachtjes ook….. Net als ikzelf dus ook niet meer….. ‘Meneer, dan hoeft u zich ook niet zo kwaad naar mij toe te uiten. Ik vind dit niet horen, nogmaals, doe dat bij mijn werkgever en niet tegen mij!’
‘ach, zei hij, ik ben niet kwaad op u, maar op mijzelf’.
En hij stapte met veel gestamp uit mijn bus…… Tja, hij moest nu ongetwijfeld vier minuten langer lopen eer hij op de plek kwam, waar hij gewend was om uit te stappen.
….Vier minuten in wind, regen, koude en niet vergeten de zon…

De rest van de avond bleef het gemiddeld rustig, geen overvolle bussen. Het viel me wel erg op dat de passagiers vanavond erg op zichzelf waren. Er waren maar weinig passagiers die gedag zeiden of hun hand opstaken bij het verlaten van de bus.

Vanavond is een vriendin/collega een ritje met mij meegereden.
We hadden elkaar een tijdje niet gesproken en vonden het tijd dat we elkaar weer eens bijpraatte. Dat was gezellig en deed me goed.

Ik heb sluit dus om 02.00uur ben ik thuis. Ik plaatst dit eerder als dat ik thuis ben. Dan kan ik straks lekker onderuit, mijn bedje in.
Tot morgen en slaap lekker.