3 Maart

Joepie, weer een maand voorbij, nu nog 10 maanden…

Buiten dat het een heerlijke dag is om lekker met me toet in de zon, achter het bestuurdersraam te rijden, is het genieten! Veel zonnenbrillen zie ik i.p.v. paraplu’s. Op de achtergrond zachtjes de muziek van Gerry More, I still got the bluess for you.
Ook in mijn pauze waren de collega’s allemaal vrolijk. Ik kreeg zomaar even een heerlijke nek/schouder massage. Tegen de andere jongens zei ik dat ze goed moesten kijken hoe hij dat deed, dan mochten hun doorgaan als hij weer moest rijden.
Zo zijn we op een leuke manier met elkaar omgegaan. Het lijkt af en toe dat we met z’n allen net een stel jonge pubers zijn, die gewoon schik met elkaar hebben.
De avond is rustig verlopen, een echte donderdag. Tot het laatste ritje Kernheim, een woonwijk in Ede. Wij rijden daar op een busbaan dwars door die wijk heen. Op die busbaan is aan beide zijde een fietspad met onderbroken belijning. Het laatste stukje richting het nieuwe winkelcentrum heeft de busbaan een bocht naar rechts die onoverzichtelijk is door bomen en struiken.In die bocht kom je met de neus van de bus helemaal links aan de rand van het naastgelegen grasveldje omdat het 1 baan is. Tot mijn grote schrik en ‘goddank’ mag je daar maar ’30’ km rijden, en in de bocht ga je nog langzamer, reden er twee jonge jongens zonder licht in donkere kleding met een telefoon in hun handen, druk aan het praten. Als ik een fractie later was gekomen had ik ze allebei hartstikke plat gereden! Wat schrok ik op dat moment, wat een klootjongens!! Met die stress in mijn lijf ben ik maar doorgereden, mijn heerlijke rustige avond had een flinke knauw gekregen.

Maar goed, nu thuis, mijn verhaal aan manlief verteld en aan een lekker glaasje wijn, wat meestal wel klaarstaat als ik thuiskom, kom ik een tikkie tot mijzelf en ga zo naar bed.
Jullie horen morgen weer, trusten allemaal!!

4 Maart

Wat een verschil met gisteren, nu natte sneeuw vanaf het moment dat ik wakker werd en de rolluiken opende. Jakkes!! De lente is vier dagen oud en laat zich nu wel van een hele andere kant zien.
Rond de klok van drieën ging de sneeuw over op regen en hopelijk is het vanavond weer droog. En ja, het was droog op het einde van mijn dienst. Vanmiddag is mijn wederhelft meegereden richting Putten en terug. We zagen de sneeuw op diverse plekken nog liggen in en rond de bossen. In de dorpen is het te warm, daar was alles weg.
Het was mooi om te zien, maar geef mij maar de lentezon!
Een gewone werkdag, niets bijzonders dan dat het nu voor mij echt weekend is!
Ik spreek jullie a.s. maandag. Allemaal een fijn weekend