29 Juni

Vlaggetjesdag te Ede, woensdag 29 juni. De vlaggentjes miste ik, maar heerlijke haring lag er op de chauffeurs te wachten om naar binnen gewerkt te worden voor ze aan hun werk moesten beginnen. Er waren salades, stokbrood, roggebrood en frisdrank, aan alles was gedacht. Ik moest laat in de middag beginnen maar alles was er nog in overvloed. Ik heb dan ook genoten van ons maaltje, net als de andere collega’s.
Ik heb niet om toestemming gevraagd om die ‘koploze’ lijfjes op de foto te zetten en er werd ook gekscherend over gesproken. ‘Sorry hoor jongens, maar die levenloze niet te versmaden haringen konden geen antwoord meer geven’. Onze collega, die er net eentje achter over sloeg, gaf wel toestemming, grijnzzzz

Halverwege mijn dienst kreeg ik weer de vaste passagiers, zo ook de man die in de beveiliging werkt. De meeste collega’s kennen hem wel. Hij heeft altijd wel een gezellig praatje. Hij zou vandaag opa worden en zat de hele dag al te wachten op het verlossend telefoontje. Alvast gefeliciteerd met de geboorte van je kleinkind.

Een 65+ echtpaar heeft even gekeken wat goedkoper was, ons 65+ kaartje van €1,50, of de persoonsgebonden OV-kaart met korting. Van de OV kaart werd €1,76 afgehaald. Dus Ede/Wageningen is met het buskaartje goedkoper.

Ik heb met een Turkse collega over de aanslag in Istanboel gesproken. Wat hem opvalt is dat er veel minder over gesproken word in de media dan toen met de aanslag in Frankrijk en België. En niet alleen in de media, ook niet in de kantine.
Ik denk dat er wel een stukje waarheid in schuilt. Wat ik nu ga schrijven is geen excuus, maar een gedachte van mij persoonlijk, dus ook geen waarheid!
Het is voor ons Westerse inwoners een vakantieland wat echt ver weg is. En de meeste Westerse mensen zijn geen Moslim. En er zijn geen Nederlandse slachtoffers bij. Wat niet wil zeggen dat wij het niet erg vinden, ik denk dat iedereen het een onbegrijpelijke tragedie vind.

En dit gebeurt in de Ramadan, en onder hen onschuldige Turkse mensen en enkele buitenlandse toeristen. Ik snap het in ieder geval niet! En veel Moslims zullen het zelf ook niet begrijpen.

Elke regering zal goed voor zijn land willen zijn, ook al gebeuren binnen de muren van een regering vreemde dingen waar wij als gewone burger nooit iets van zullen begrijpen of een vinger op kunnen leggen. Zelf vind ik onze regering een van de meest niet betrouwbare mensen die ik ken. Ze beloven veel en vervolgens kunnen ze wetten en regels zomaar zonder overleg met de bevolking drastisch veranderen. Denk maar eens aan het langer door werken voor en van alle beroepen!!

Ik zie de stratenmaker al met zijn rollator naar zijn werk gaan. Of al die mensen die in ploegendiensten zitten. Al die wijze mannen achter dat bureautje die nog nooit in ploegendiensten hebben hoeven werken, weten niet wat het met je lijf doet, je biologische klok. Zo zijn er nog veel meer beroepen die veel te zwaar zijn om door te werken tot je 67 jaar. Dan heb ik het nog niet over de ziektekosten gehad…….. De bonussen voor die zogenaamd hardwerkende directeur, die alleen maar de vakmensen deligeerd die de onderzoeken moeten doen en de balanzen op moeten maken….

Dit zijn onderwerpen waar nooit over uitgepraat zal zijn.

Ik houd het hierbij, word er gewoon een tikkie deprie van. Ik denk liever aan het begin waar ik mee begon.

Ik heb twee dagen vrij, tot zaterdag, doegie