18 Juni

Vlaggetjesdag vandaag, haringhappen!!
Dat was wat mijn wederhelft en ondergetekende vanmorgen hebben gedaan. Heerlijke haring zo zacht als boter, samen gehapt op de markt. Kledingdracht bij de viswinkel en op markt. En in navolging van Vlaggetjesdag gaan wij op het bedrijf ook haring happen, dit is pas op 29 juni, ‘maar wat in het vat zit bederft niet’!
Hoe cryptisch wil je het hebben, lol!!

Om 16.00 uur begon mijn dienst en samen met een collega reden we naar het station om met de ritten te beginnen.
De zon schijnt volop en heel af en toe even een forse bui van hooguit 5/10 minuten. Ik zit vandaag voor het grootste gedeelte op de 88, mijn favoriete lijn. Ik hoop dat het ook lekker druk zal zijn. Dan gaat de tijd lekker vlot. Druk was het niet in het begin, maar misschien wel later op de avond.

Vandaag was het in Wageningen Pasar Malam. Ik kwam een trouwe passagier tegen, en die zag er vandaag bijzonder netjes uit. En dat zei ik hem ook. Hij vertelde dat er in het huis waar hij als vrijwilliger werkt de Pasar Malam was. Hij had de hele dag achter de satépan gestaan vertelde hij en nu had hij vanavond ook nog een BBQ. ……Als hij ergens geen zin in had dan was het dat wel! Ik zei hem, ‘nou weet je, neem een goed glas wijn, voer een leuk warm gesprek en het word vast gezellig’! Daar was hij het helemaal mee eens en wilde dat ook zeker gaan doen. ‘Mijn vlees mogen ze vanavond hebben’, zei hij lachend. Ik ben doodop, de leeftijd van de bewoners is tussen de 70 en 100, en vele hebben er geen notie meer van wat er rond om hen gebeurt. Maar het is zo’n dankbaar werk. Ik vertelde hem dat hij dan vast wel een andere passagiere kent die daar ook gewerkt heeft. Ik noemde haar naam en hij kende haar en zei, ‘ja er verandert erg veel met het beleid. Er word tegenwoordig steeds meer met vrijwilligers gewerkt, het is eigenlijk triest’.

Op weg van Ede naar Wageningen stapte er een collega in van Hermes/Breng/Connexxion. Hij had keurig zijn vrijvervoerspasje bij zich en vroeg of hij mee mocht. Natuurlijk mag hij mee!!!
We hebben heel gezellig gepraat, ook over het feit dat wij, Syntus, eind van het jaar het deel van Connexxion wat in Wageningen gehuisvest is, erbij krijgen i.v.m. de aanbestedingen. Hij hoopte dat hij ook in Ede kon komen. Maar zag het somber in.
Voor de gezelligheid ging hij extra mee naar het station Wageningen om dan wat later op de halte waar hij vlakbij woonde, uit te stappen.
Op station Wageningen stapte er ook een gezellig stel in en daar wilde de man eigenlijk ook buschauffeur worden. Maar Randstad had gezegd dat hij te oud zou zijn. Raar hoor, we hebben meer uitzendkrachten die rond de leeftijd van 52 zijn. Hij was vrachtwagenchauffeur geweest, had in de beveiliging gewerkt, zou graag M.P.V-er willen worden, dus eigenlijk best flexibel. Hij moest het gewoon blijven proberen zei ik hem.
Ik heb een foto gemaakt van dat gezellige stel.
Daarna moest ik nog een laatste ritje maken door Ede en dan naar huis. Blij toe, want ik ben echt moe.
Vandaar dat het verslag vandaag aan de late kant is.
Maar niet getreurd, vanmiddag moet ik weer, zelfde tijd, zelfde lijn.
Dus …..fijne zondag vandaag! Doegiedoegie