17 Juni

Alweer vrijdag, de dag voor het weekend dat ik de klos ben om te werken. Het weer is om te schieten en het onweer raast dan ook af en toe lekker door de lucht en met bakken rolt het water met grote vette druppels neer, met tussendoor ook nog wat hagel.
Mijn dienst begon rustig en de drukte op de weg valt voor de vrijdag ook reuze mee. Ik vervoer wel veel passagiers, mensen die de fiets met dit weer lekker in de schuur laten staan.

In Veenendaal stond er een bus van Conexxion een tikkie vreemd geparkeerd. Hij stond er al toen ik voor de verkeerslichten stond, dus zeker al een minuut of 4. Ik heb daar na een tik op de claxon gegeven te hebben nog een minuut gewacht. En heb toen de bus maar gepasseerd. Stond amper op mijn plek bij de bushalte of ik zag de chauffeur via mijn spiegel instappen en achter mij aansluiten. Meteen stapte hij uit en vroeg vriendelijk of ik een rondje wilde rijden, hij moest heel nodig piesen en bleek zich in de bosjes bij het station verstopt te hebben gehad. Nou dan strijk je natuurlijk weer even over je hart.
Meteen een passagier die net aan kwam lopen helemaal in paniek, haar bus reed weg. Nadat ik weer gewoon terug kwam zei ze dat ze heel erg geschrokken was en blij was dat ik alleen een rondje reed.

Besseling, een tourbedrijf die voor de N.S. rijden als de er een treinstoring is, was ook weer lekker bezig op het station Ede.
Voorheen, zo’n twee jaar geleden, moesten alle tourbussen aan de andere kant van het station staan om de passagiers op te pikken die gestremd waren met de trein. Zo stonden we elkaar niet in de weg en voor de passagiers was het gewoon heel duidelijk.
Vanavond stond er weer een mooie grote Besselingbus aan onze kant duidelijk in de weg. Een collega probeerde hen uit te leggen dat zij verkeerd stonden, maar zij gingen in discussie. Waarop uiteraard mijn collega een tikkie pissig werd en ons op de hoogte stelde van dit feit.
Ik vertelde hem dat er zelfs een keurig in plastic geseald berichtje staat dat die bussen naar de andere kant moesten. Waarschijnlijk konden die tourchauffers ook niet lezen. Blijkbaar voelde zij later toch wat nattigheid en na ruim 10 minuten vertrokken ze toch maar naar de andere kant van het station, want er kwam uiteraard geen ene klant. En dat was blijkbaar zelfs voor hen iets om over na te denken, want er waren al twee treinen binnen, die niet verder gingen.

De rest van de avond was rustig, lekker relaxt gewerkt.
Ik wens jullie allen een fijne vrijdagavond en tot morgen weer.