2 Juni

Droog, dreigend, warm en ongeveer 22 graden.
Voor een collega was de rit in de soep gelopen. Hij stond vast op de Haagsteeg met de 88 omdat er een vrachtwagen met pech stond, net voor de rotonde. Gelukkig hoorde ik het op tijd en kon een alternatieve route rijden, die even later door de S.V.L. als bericht werd doorgegeven dat we die allemaal moesten rijden.
Mijn collega werd door politie keurig begeleid, zij haalde de auto’s van de weg die de bus zouden blokkeren bij het achteruit rijden. Hij moest n.l. met een geledebus een heel eind achteruit rijden. Want van die vrachtwagen kon nog niet gezegd worden dat hij snel gemaakt of weggesleept zou worden. Al met al heeft dat grapje voor een uur oponthoud gezorgd.
Complimenten voor de chauffeur die het natuurlijk gered heeft.
Foto’s laten dit zien.

Verder heeft een chauffeuse via Facebook ervoor gezorgd dat een passagier zijn verloren portemonnee weer terug kreeg. Complimentje voor haar goede handelen.

Ook moest ik vanavond de lijn 5 in Apeldoorn doen. De S.V.L. wist niet zeker of er begeleiding kon zijn en ik er echt rekening mee moest houden om alleen te rijden. Vol goede moed heb ik in Apeldoorn collega’s gevraagd om op een kladje in mijn taal hoe ik rijden moest. Ik ben dyslexie’s, dus ik schrijf het iets anders op dan dat men gewend is. Er zaten twee moeilijke punten in en ik hoopte gewoon dat er de hele rit passagiers in zouden zitten. Als ik er dan echt niets van bak, kan ik hen om hulp vragen en ze voor nop mee laten rijden. Voor wat hoort wat!
Ik ging de bus pakken en reed naar de halte. Daar stond ik achter een andere bus en in ene zag ik een knal geel jack met inhoud aankomen met een serieus gezicht! Ik had ‘wel’ hulp gekregen!
Poe, wat was dat een geruststelling!
Hij hield zijn mond, liet mij kijken en zoeken naar de pijlen en het ging bijna goed. De twee bewuste moeilijke punten gingen door zijn hulp goed. Wat ben ik toch een bofkont!

Daarna weer richting Ede. Bij Otterlo stapte er een groepje van 6 jonge mensen in die om 23.00 uur nog even wilde gaan stappen in Ede. Zij hadden alleen 1 probleem en een verzoekje. Hun vriendin dacht dat de volgende halte makkelijk te lopen was en had inmiddels gebeld dat zij na een half uur nog steeds geen halte was tegen gekomen. Of zij aub opgepikt kon worden als ik ging rijden.
Het waren passagiers die uit Den Haag kwamen en hier totaal onbekend waren, maar wel gezellig met z’n allen op vakantie op de camping in Otterlo waren. Nadat ik hen spontaan, vrolijk, maar met smeekbede had aangehoord zei ik, ‘ok, ik zal kijken of ik veilig stoppen kan, zij moet dan wel haar mobiel met de flitser of lampje aan doen en heen en weer zwaaien met dat ding.
Dan zal het vast goed komen.
Het kwam goed, ik heb ze veilig op kunnen pikken. En heb ze later in het centrum van Ede gedropt.

Het was me weer een avondje, en ik heb niet eens alles neer geschreven. Ik ben het komend weekend weer lekker vrij en ben er dinsdag weer. En als je dit een leuk verhaaltje vind…..graag delen, dank jullie wel en tot volgende week dinsdag. Een goed weekend allemaal.