15 Juni

Een beetje zon, een regenachtige en toch een vrij warme dag vandaag. Mijn dienst begon net voor de spits en ook die was net als het weer, rommelig en niet te voorspellen!

Er word op een nogal drukke straat geasfalteerd rond het spitsuur.
Geen noodreparatie heb ik gezien, een compleet nieuw wegdek komt erop. Dus er was ontzettend veel verkeer op een van de routes van de bus. Waar nu ook twee lijnen moeten rijden in plaats van eentje.

Er was een ongeluk gebeurt op de provinciale weg richting Veenendaal. Op de bushalte stond de bergauto, zodat ik op de Provincialeweg, in de spits, mijn passagiers moest laten opstappen. Was best wel leuk!
Bij een kruising stond een oude vierkante rode Volvo die blijkbaar geen motor en motorkap meer wilde hebben, zover stond hij op de rijbaan en op het allerlaatste moment ging meneer pas een meter achter uit.

Het idiootste gedrag van vandaag!
Een jonge automobilist vond de rijbaan niet goed genoeg voor hem. Hij had te maken met verkeerslichten waar hij op wachten moest, net als elke andere medeweggebruiker. Het was een kleine zwarte golf. En in ene gaf de bestuurder gas en begon in slalom te rijden richting het fietspad. Waar in de tegengestelde richting fietsers aan kunnen komen. Levensgevaarlijk dus. De bocht die bij het grote bankgebouw is gelegen is niet te overzien. Als daar een fietser had gereden, die naar de verkeerslichten fietste om over te steken, had hij een enkeltje naar de hemel gekregen. Zo hard reed die jonge automobilist in die auto.
Ik sprak erover met een collega en die herkende de stijl van die auto, het eerste wat hij vroeg, of het een zwarte golf was.
Het was hem ook al een keer overkomen dat hij compleet door hem verrast was en afgesneden werd.
Deze jongeman is dus erg idioot aan het rijden in Ede en omstreken. En het stomme is, je kijk naar zijn rijgedrag en vergeet te kijken naar zijn kentekenplaat.
Zijn er meer collega’s die deze auto herkennen door het rijgedrag van de bestuurder? Graag jullie reactie!!

Morgen ben ik vrij, dus tot vrijdag allemaal!