10 Juni

Bijna weekend. Het duurt nog bijna negen uur voordat ik thuis ben, de schoenen uit kan schoppen en de kleren in de wasmand kan droppen.
Dus….hurry up, aan de slag.
Ik zit alleen op een bankje te wachten op de vestiging totdat mijn bus aan komt rijden vanaf het station. Ikzelf ben geregeld ruim op tijd op mijn werk omdat ik er een hekel aan heb om mij te moeten haasten aan het begin van een dienst. Maar de krappe aflostijd die er in deze dienst zit, die zorgt ervoor dat ik ruim een kwartier al op m’n kont zit te wachten.
Effin, precies volgens schema van het rooster geen minuut te vroeg had ik de bus overgenomen. Op het station gauw even mijn maaltijd in de koelkast gezet en daarna naar de halte gereden. Het is druk, veel kaartverkoop ondanks de OV chipkaart.

Onderweg zag ik in de verte een lange rij wielrenners op het naast gelegen fietspad. Dichterbij gekomen zag ik dat er een motorrijder ‘op het fietspad’ ervoor reed. Je intuïtie geeft aan dat je alert moet zijn, ik reed op een weg waar je 80 km mag rijden, dus buiten de bebouwde kom. En tot mijn verbazing gaf de motorrijder even gas, ging van het fietspad direct de rijbaan op en ging dwars op de rijbaan stilstaan. En keek alleen naar mijn naderende bus…..nou vraag ik je…..
Uiteraard kon ik veilig stoppen, omdat ik al iets verwachtte.
Zijn collega motorrijder stond netjes staande op de rijbaan aan de andere kant met zijn motor keurig geparkeerd aan de kant van de weg om het verkeer van de tegenovergestelde richting aan te geven dat ze moesten stoppen.
Zodat al die wielrenners ‘niet’ hoefde te stoppen om over te steken. Beide hadden wel het gifgroene hesje aan. Tikkie arrogant die ene motorrijder vind ik persoonlijk.

Vandaag was er ook de gebruikelijke kaartcontrole van de M.V.P.-ers. De leerlingen die ze bij zich hadden kregen weer een leerzame dag, want het was druk. Het leek op een vliegende controle, dat wil zeggen, onverwachts en overal mogelijk op alle lijnen.

De rest van de avond is heel rustig te noemen. Of dit al te maken heeft met het E.K……? Voor de vrijdag zijn gemiddeld 8/10 passagiers in de bus erg weinig. Ben benieuwd of collega’s elders in de vervoersgebieden dit ook waarnemen.

Ik ga bijna weekend houden maar moet nog even door tot 24.45 uur, ik verwacht geen gekke dingen meer en wens jullie allemaal een goed en sportief weekend toe.
Doegiedoegie, tot maandag.