30 Januari

I.p.v. vette dikke sneeuw valt er een enorme hoeveelheid water naar beneden. Akkers zijn bijna meertjes geworden. De lucht is grauw en grijs. Het is erg rustig, zowel op de weg als in de bus. Zelfs in het centrum van Ede is het rustig.
Na 16.00 uur werd het droog en heb ik weinig water meer zien vallen. Het is een heerlijke relaxte dienst. Nadat ik wel een flink aantal uurtjes heb moeten rijden, was ik toe aan de pauze. Het was gezellig in de kantine, waardoor ik de tijd niet in de gaten hield. Voor mijn gevoel had ik nog zeeën van tijd, …..dus niet….
Plots stond er een passagier voor ons raam van de kantine en er klonk serieus paniek in zijn stem, hij riep dat de 88 nog niet geweest was. En natuurlijk voelde ik het gelijk aan dat ik die stommerd was die niet opgelet had. Ook de bus moest helemaal opnieuw aangezet worden waardoor het apparatuur voor de OV-chipkaart nog niet klaar was om standby te staan. Ik heb mijn excuus aan geboden en dat ik zo snel mogelijk naar Wageningen zou rijden, wel de veiligheid in het oog houdende als belangrijkste item. Doordat alles nog moest opstarten in de bus en ik allang van het station af reed, zag een collega dat er “geen dienst” op mijn bus stond en waarschuwde mij. Hij wist natuurlijk niet wat de oorzaak daarvan was. Na uitleg was het voor beide in orde. In Wageningen aangekomen kwam diezelfde jongeman naar voren en zei dat hij nog redelijk op tijd was en bedankte mij. Zo zie je maar weer, een welgemeend excuus komt altijd op een goede manier binnen.

Onderweg, bij de Cinemac stond er een gezelschap, allemaal verkleed.
Het bleek Prins Carnaval te zijn. Zowel de dames als de heren zagen er top uit. Ze gingen niet met mij mee, zij wachten op hun Feestbus. Ik antwoordde hen dat dat met mijn bus ook kon. Maar nee hoor, ze lachte veel en zwaaide me uit, ze gingen liever met hun Feestbus.
Om 22.30 hoop ik thuis te zijn, lekker een wijntje, even bij bijkletsen en dan richting bed.
Tot morgen!