26/27 Januari

Ik start vandaag met de laatste late dienst, ik heb sluit. Dat houd in dat ik vannacht rond kwart voor twee terug ben bij de garage. En als alle bussen zijn afgetankt, uitgeveegd, en alle formulieren door de fax zijn gegaan, dan kunnen we naar huis. Alles afsluiten en als laatste het grote hek op slot.En ik rij vanavond alleen tussen Wageningen en Ede / visa versa.

De eerste irritatie. Nog geen 10 minuten aan het rijden. Ik passeer de rotonde, een fietspad, een voetpad en een autolengte gras, dan de bushalte. Ik liet mensen uitstappen en ik had de richtingwijzer al uit, ik trok op, dan zie ik een personenauto aankomen, een Audi, die moest zonodig er toch nog ff langs, ik kreeg zelfs een vijandige toeter toegespeeld. Bij het volgende verkeerslicht kwam ik naast hem te staan en met gebarentaal en mijn bril in de hand, vroeg ik hem, of hij ‘mijn’ bril wilde hebben. Hij begreep het……maar hij bleef stoer doen.

De tweede schrik, voor mij reed een transitbusje
Hij had voorrang maar er was een verhoging in de weg als zijnde een waarschuwing, ‘wees voorzichtig’! In de eerste instantie stopte de fietsers die tussen de hekken over moesten steken. Dus de auto trok rustig op. Toch moest weer zo’n jong gastje zo nodig oversteken.
De automobilist is vast erg geschrokken want hij of zij, stond een paar seconde stil. En liet uiteindelijk de andere drie fietsertjes ook maar over steken. Deze jongens staken over en voelde zich vast een tikkie rottig, want zij staken lang en uitbundig hun hand op als bedankje.

Rond 19.00 uur begon het iets te regenen, de aangekondigde wind was duidelijk al aanwezig.

Ik rijd nu even met de 84, dit jaar een extra nieuwe lijn voor het studentenvervoer.
Voor lezers die niet op de hoogte zijn, Wageningen is een universiteit stad. Het ‘barst’ van de studenten en elk jaar worden er meer gebouwen bijgebouwd en komen er meer studenten. Niet alleen uit Nederland, maar van over de hele wereld komen ze hier studeren. Biologie, natuurkunde, land en tuinbouw, communicatie en alles wat met voedsel te maken heeft, van bloemetjes tot de bijtjes.

Het komische wat ik nu tegen gekomen ben en elke keer op mijn lachspieren werkt is het volgende;

Studente zijn slim.
Studenten werken hard.
Studenten kunnen specialisten worden.
Studenten hebben dus een goed stel hersenen.

In het midden van de Campus, het universiteitsterrein, zijn centraal grote, mooie, verzorgende bushokjes geplaatst, keurig met oversteekplaatsen d.m.v. een zebra en verkeerslichten.
Je zou zeggen, ‘keurig geregeld’. Blijkbaar niet helemaal, want tot grote hilariteit gaat er ook een bel af, als wij, de bussen door mogen rijden. Het klinkt hetzelfde als bij een spoorwegoversteekplaats.
En dat alleen vanwege een fietspad.

Studente???????………..lol…….???????
Heel bijzonder!

Tot morgen.


De 27ste alweer, weer bijna een maand voorbij…….. nog elf maanden ………
Er was niks bijzonders vandaag, een gewone rustige dienst. Dus i.p.v. een anekdote een foto van dat busje zonder bestuurder op de campus. Ze waren vandaag druk aan het oefenen.

Oja, morgen ben ik vrij en ga mijzelf maar verwennen met mijn hobby en neem mijn mannnetje mee.
Jullie mogen eenmaal raden wat dat is, grijnzzzz…..piep piep piep….