17 Januari

Een koude zondag 17 januari.
En dat kon je merken met het aantal passagiers in de bus, en de auto’s op de weg. Er waren wel veel wandelaars. Zelfs de 88 waar de passagiers soms net augurkjes zijn achter het glas, studenten komen opeen gepakt binnen vanuit de trein. Er waren maar een paar bussen tjokvol. Ik had het rustig, hooguit 50 man.

Mijn lieve wederhelft heeft vandaag mijn allereerste foto van het prille begin op mijn profiel geplaatst.
Toen begon het…… 1 januari 1986….
Eindelijk had ik al mijn papieren en rijbewijs. Ik zou nog 1 maand begeleiding op de busritten krijgen en dan kon en moest ik het in mijn eentje klaren.

En het is me gelukt. Ik heb veel meegemaakt op de bus, hele mooie lieve dingen, maar ook een paar zwarte bladzijden, tzt komt dat met de anekdotes wel aan bod.
Tot zover vandaag, dank jullie wel voor de reacties, ik vind dat fijn.

Morgen weer een dag!

———————————————————————————————–

Even een aandachtspuntje;

Facebook heeft mijn naam als Doegie Doegie afgekeurd. Dus het is nu veranderd. Jammer, ik vond het zelf heel mooi en toepasselijk.
Gelukkig ben ik als chauffeuse gewend om flexibel te kunnen en soms te moeten zijn.

Na een koude nacht en nu in een heerlijk zonnetje ging ik s’middags fietsend naar mijn werk om 15 uur. Eigenlijk is het zonnebrillen weer. Nog een of twee uurtjes dacht ik bij mijzelf, dan begint het weer te schemeren.

Ik had een hele drukke ochtend gehad, een onderdeel van de voorbereiding van het gaan stoppen met werken. Eerst de verzekering bij Nationale Nederlanden. Daar ben ik best geschrokken!

Mijn lijfrente, die nu omgezet word in banksparen is perfect. Maar wat er van overblijft als het aan mij wordt uitbetaald, is om te huilen.

Ik raad echt iedereen aan; haal de rente niet terug van de belasting, ook al denk je dat het mooi mee genomen is!
Zo dacht ik dat ook, zo’n 25 jaar geleden………

Laat ik misschien 30% van de belasting teruggave terug gekregen hebben, nu kan ik, als ik het in ene keer op zou willen nemen, er ongeveer 70% belasting over gaan betalen!

Wat een dieven zijn het.

Deze voorlichting heb ik toen niet gehad, men hield alleen maar het rekensommetje voor wat je wel en niet kon ontvangen als je je lijfrente kon gaan innen als aanvulling op je pensioen.

In die tijd adviseerde vrienden van mij om te stoppen met belasting te innen, i.v.m. deze dieverij! Dit was bekend geworden door mensen die hier goede belastingadviseurs voor hadden. Want bij geen teruggaaf van belastingcentjes krijg je de uitbetaling zo overgemaakt zonder dat je er belasting over moet betalen.

Ik was hier vanmorgen echt kwaad over! En dat zit eigenlijk nog steeds in mijn lijf!!

“Zijn er meer volgers die hier ervaring mee hebben”??

Je begrijpt dan ook, dat ik er nu even geen zin in heb om mijn dag hier verder te beschrijven van het busleven.

Ik hoop dat ik iemand met deze info nog kan helpen!

Morgen ben ik weer voor twee dagen vrij. Hoop dat mijn boze bui dan over is.