7/8 Januari

 

7 Januari 2016

Vandaag stapte ik goed gemutst met droog weer op de fiets, richting de garage. Om 13 uur reed ik met een standaard bus naar het station Ede. Alwaar ik verder kon gaan om als lijn 107 weer naar Putten te vertrekken. En hoera, ik zat droog, want vanaf dat moment is het gaan regenen. En dat stopte niet meer.

Terug in Ede had ik even pauze en zou met de 86 naar Wageningen moeten gaan. Bij het aflossen gaf mijn collega door dat de bus kapot is en vervangen moet worden.

Dus…… Ik blijf in de bus zitten, de mensen op de hoogte stellen, kou lijden, in het Engels uitleggen wat er gaande is, passagiers het stuipen op het lijf jagen door hard “nee” te roepen…….

Sommige zijn zo snel met de ov kaart dat ik amper de tijd heb om uit te leggen dat de bus kapot is. Ik kan ze alleen aanbieden om droog te staan in mijn bus. Of de 88 te nemen.

Er is een monteur onderweg van Apeldoorn naar Ede.

Ik ga naar binnen, ik heb er nu onverwachts een extra lange pauze aan over gehouden, ik steenkoud, gauw een bakkie en wachten tot mijn andere bus komt, om dan weer gewoon te gaan rijden.

De  rest van de avond was weer het normale dienst.


8 Januari 2016

1 Dag voor mijn echte weekend! Een dag die echt van “paal tot paal” ging. Heel positief was het weer, Jeetje, de zon!! Het geeft je meteen een sterke energie! Daardoor is mijn dag voorbij gevlogen!
Ik moest naar Apeldoorn en toch wel even tot mijn grote schrik, ook een lijn rijden die ik ooit anderhalf jaar geleden nog gereden had……lijn 5, ppfff
Toch maar even gemeld bij de SVL en tot mijn grote vreugde kreeg ik hulp van een MVP-er. Achteraf gezien maar goed ook. Ik had zonder zijn hulp er niets van gebakken.
Overal hing er nog een klein beetje de kerstgedachten, hoewel er veel gesproken werd over wat er in Duitsland gebeurt was met oud en nieuw.
Thuis gekomen kon ik dit verslag gauw op papier zetten om heerlijk van het glaasje wijn te genieten die mijn wederhelft voor mij ingeschonken had Het huis rook heerlijk naar eigen gebakken appeltaart.

Ik hoop dat jullie allemaal ook een fijn weekend hebben. We spreken elkaar volgende week weer, DoeggieDoeggie