3 Januari

Het is zondagmiddag 14,55 uur. Het zonnetje schijnt, wind is er nauwelijks, en het is 10 graden. Ik wacht op de bus die ik zo direct overneem om mijn dienst te beginnen.
Het is een echte rustige zondagsdienst. Mijn eerste rit en niet druk op de weg, en veel stilte in de bus. Iedereen is vast nog aan het bijkomen van oud en nieuw.

Op het moment dat ik weer van bus moest wisselen en uitstapte, kwam er een jonge passagiere aan, met een bakje patat en mayo. Zolang ik nog vlak bij de bus was, bleef ze keurig buiten staan. Maar op het moment dat zij dacht, de buschauffeur ziet niks, ging ze er met haar patatje de bus in. Ze had mooi pech, want ik zag het in de ruit van de deur van onze kantine. Ik was er al op voorbereid dat dit zou gebeuren. Binnen gekomen en waar mijn collega zat, die mij moest aflossen, gaf ik deze boodschap door. Tegen de tijd dat hij plaats nam in de bus, heeft hij ze vriendelijk verzocht om het restant van haar patatbakje niet op de grond of tussen de stoel te plaatsen, maar deze gewoon buiten in de prullenbak te doneren. Wat ze daarop ook netjes deed. Het nadeel van patat is dat de hele bus er naar stinkt. Mensen realiseren zich dat niet, want zij zijn al gewend aan die reuk. Plus het feit dat meestal veel afval gedropt wordt tussen de stoelen of op de grond, getuigd niet bepaald van netheid.

De laatste 3 ritten waren weer de 88, mijn favoriet! Na gemiddeld 3 maal 150 keer, “goedenavond of hallo” gezegd te hebben, ben ik altijd weer blij dat ik een flesje drinken bij me heb, want je krijgt daar echt een droge keel van. Er waren er zelfs een stuk of 10 die uit zichzelf mij nog de beste wensen gaven voor 2016! Dat is toch leuk…….

Minder leuk is dat er vanavond een geleden bus in de prak gereden is door een automobilist. De bus was zo beschadigd dat hij weggesleept diende te worden. Net als overigens de auto van de automobilist. Zover ik weet was er geen ernstig persoonlijk letsel. Het gebeurde bij het ziekenhuis waar lijn 88 stil stond, te wachten tot hij over mocht steken. Waarschijnlijk keek de man, die de bus aanreed, vast ergens anders naar.

De dag werd afgesloten met regen. En wij mogen hier van geluk spreken. In het noorden was er wat sneeuw en ijsel.

 

Corrie van Diejen  Heerlijk Elly. Ik kijk nu al uit naar het vervolg. Ga zo Door. Succes👍

Tommie Manders  Heee, het duimpje werkt niet

Anneke Zeitsen-Minnema  Jehebt een prachtbaan meisje! Al zit het soms mee en soms tegen! In ieder geval HAPPY NEWYEAR!!