29 Februari

Eindelijk, voor vele die op 29 februari geboren zijn kunnen dan nu echt hun verjaardag vieren. Een ‘Schrikkeljaar’ wat een raar woord eigenlijk. Schrikkel, ik heb het opgezocht wat het betekent. Nederland geeft er geen betekenis aan het enkelvoudige woord.
Alleen het woord Schrikkeljaar kent het woordenboek.
De naam “schrikkeljaar” komt van het Middelnederlandse ‘scricken’, wat oorspronkelijk “met grote passen lopen” en ook ‘overslaan’ ‘springen’ of ‘huppelen’ betekend.
De extra dag huppelt dus gewoon even ons leven binnen.
Persoonlijk kost het ons weer geld die extra dag, voor de werkgevers en de middenstand een extra zonder er iets voor te hoeven doen.

Op een kruising kwam ik achter een grote stilstaande auto te staan.
De bestuurder stapte direct uit zijn auto en maakte amok met een wielrenner.
Deze wielrenner was door het rode licht gegaan en breeduit op de rijbaan gaan rijden, waardoor de man de schrik van zijn leven kreeg. Hij was woedend!!! De wielrenner was niet erg onder de indruk en zwaaide wat en reed een zijstraat in, passeerde twee auto’s, die wilde oversteken. De woedende bestuurder dook achter zijn stuur en reed hard achter de wielrenner aan.
Deze was of slim, of hij was zich bewust dat hij knap fout zat, want hij ging direct tussen de wachtende auto rechtsomkeer maken om zo van zijn belager te ontkomen.
Dat lukte op die manier. Ik heb de wielrenner vrij hard over het fietspad zien gaan en de automobilist zal zijn woede op een andere manier moeten verwerken. Want de wielrenner was zeer snel vertrokken.

Onderweg kwam ik een sportieve volkswagen tegen. En wat ik verrassend vond was zijn nummerplaat van de auto. Tot mijn verbazing stond er ABBA op. Een echte Belgisch lolligheid vond ik.Misschien dat er lezers zijn die hier meer over kunnen vertellen, hoe dit kan. Ik dacht dat dit alleen in Duitsland en Amerika mocht om zomaar iets op je nummerplaat te zetten.

Allemaal welterusten !
En ik ben er donderdag weer, ik ga nu weekend houden!