28 Februari

Prachtig weer, het lijkt wel het begin van de lente eind februari. Het is zelfs niet koud. Het begin van mijn dienst was een lang blok en heb vier verschillende bussen moeten verruilen. En wat ‘n verschil van vering, dat viel met het verwisselen van de bussen helemaal erg op. Bij de ene vlieg je bijna tegen het dak met een drempel en kan je niet harder dan 10/15 km over die drempel, met de andere bus gaat het gladjes, met een gangetje van 40 over de drempel, zonder dat je merkt dat je er over heen gaat.

In mijn pauze kreeg ik een verhaal te horen van een MVP-er dat ik er gisteren bij had moeten zijn op het moment dat hij op het station was, voor agressief gedrag in de bus. De chauffeur had last van een groep jongens die passagiers lastig vielen. Met name een man was hier debet aan. Bij het ziekenhuis was de man en de groep wat rustiger geworden en de MPV-ers bleven achter de bus rijden, om te kijken hoe het zou verlopen als zij op het station Ede arriveerden. De MVP-er stond rustig te kijken wat er ging gebeuren… Wat hij gratis en voor niks kreeg, waren allerlei verwensingen die naar zijn hoofd geslingerd werden. Hij vertelde mij, ‘ik heb allerlei ziektes die je maar bedenken kan toegewenst gekregen’.
De persoon die dronken leek, of misschien wel onder de drugs zat, liep scheldend en mopperend verder, tot het moment dat hij iets heel hilarisch deed. Hij trok zijn broek naar beneden en liet zijn blote billen zien aan de MVP-er. Die kon er alleen maar om lachen en zei, ‘ach ik had van alles kunnen bedenken om hem voor schut te zetten, toch deed ik dat niet’.
Zulke blote dingen, ik was er jammer genoeg niet bij. Wat had ik gelachen, dat weet ik zeker.

Voor de zondagavond is het rond 21.00 uur erg rustig. Normaal moeten wij vol zitten! Van een collega hoor ik net dat er weer wat aan de hand is met NS en dat dit over een half uur verholpen zou moeten zijn. Lekker, weer de NS. Ik moet nog een klein uurtje, de laatste lijn, lijn 5, zal ook niet druk zijn. Dus ik sluit af, tot morgen ….. en trusten voor straks.