24 Februari

Weer terug van weggeweest. Er is veel gebeurt, goede en wat minder goede ontwikkelingen, net zoals in het gewone leven waar we allemaal mee te maken hebben.

De wat minder goede dingen zijn, dat ik ziek ben geweest en achteraf niet alleen door de griep. De stress had ook een aardig duit in de zakje gedaan.
En heb vandaag mijzelf wijsgemaakt dat het veel ging regenen, grijnzzz. Dus maar lekker even met de auto naar het werk! En om te zeggen ik veel zin had…….nee niet echt na de twee heerlijke verwendagen! De goede dingen zijn dus hele belangrijke.
Eindelijk een begrijpelijke uitleg gekregen van Nationale Nederlanden, de verzekerings maatschappij, hoe het nu zit met mijn lijfrente. En ook de hypotheek is nu voor de komende 20 jaar geregeld. Dus over drie jaar geen inkomstentoets! En 20 jaar dezelfde vaste lasten. Een hele geruststelling voor de toekomst.

Nadat ik de foto op fb zag dat mijn partner en ik aan het ontbijt zaten in het hotel, waar we mijn verjaardag hadden gevierd, vond ik het toch maar tijd om maar even naar de kapper te gaan. En op het werk had dat direct een positief resultaat. Een lieve collega feliciteerde mij en vertelde dat ik er niet een jaar ouder op geworden was, maar eerder een jaar jonger. Dan kan je werkdag niet mooier beginnen……. toch?

Op de provinciale wegen is het niet druk vandaag, ook niet in de bussen vind ikzelf. Daarentegen stond op de snelweg die onder de Stadspoort van Ede rijd, om 16.00 uur al een dikke fille richting Arnhem. De A12.

In Veenendaal waar ik met lijn 85 kom, arriveerde ik eerder dan de lijnbus van Connexxion. En zoals zo vaak gebeurt, kwam de chauffeur even vragen of ik een rondje wilde rijden omdat hij eerder moest vertrekken dan ik. Het leuke hiervan is dat het een hele vriendelijke spontane man was, want wat direct daarachter aan kwam: ‘of wil je dat ik op mijn knieën dit ga vragen, wil ik ook wel hoor’ zei hij lachend.
De mensen die mij kennen weten dat dit heel gevaarlijk is als je dat tegen mij zegt! Dus zei ik, ‘dan zal je inderdaad op de knieën moeten’! En in een opwelling zei ik er achteraan; ‘maar dat wil ik dan wel op de foto hebben’! Dat vond hij eigenlijk een tikkie moeilijk, dacht even na en zei dan, ‘ok, maar niet met mijn gezicht erop!’ Dat respecteer ik altijd en gaf hem ook het visitekaartje van mijn FB-site, Waar hij wel degelijk nu op zou komen te staan. Ook had hij informatie voor me om er eventueel een boekje van te laten kunnen drukken. Dat zou hij thuis opzoeken en naar me toe sturen. Leuk is dit, zomaar iemand die mee denkt. Dit is al eerder voorgesteld aan mij door een lezer.Wie weet, het lijk mij erg leuk!

En vanavond had ik even een gesprek met een man uit Veenendaal, die bij de politieke partijen zijn werk heeft. Hij zit onder de vlag van de Partij van de Arbeid, heeft nu gesprekken met defensie en wil zich verkiesbaar stellen voor de kamer. ik vertelde hem dat de meeste burgers nu onderhand wel weten dat het bij de regering ook alleen om geld draait, want de hele wereld draait om geld/ macht…
Dat de regering er zelf voor gezorgd heeft dat iedereen een individu is geworden en willen nu alles terug draaien, omdat de buurvrouw de buurman moet helpen om hem te verzorgen….. En andersom…..
Hij gaf toe dat de mens eigenlijk op de tweede plaats is komen te staan, en dat hij dat wil proberen terug te dwingen dat eerst de mens er moet zijn……
Verder gaf hij aan dat mensen van Syntus veel toegankelijker zijn dan de mensen van Connexxion.
Er zat een groot verschil tussen de werkwijze van ons, gezien hoe wij met passagiers om gaan. Connexxion is zakelijker naar de passagiers.
Dat vind ik toch wel een mooi compliment om mee af te sluiten voor vandaag.
Tot morgen!