10 Februari

Het is vandaag een dag van grote verschillen.

Zon, regen, zon, regen, mooie luchten en weer langer licht.

Ik moest om 17 uur pas beginnen en ik pendel tussen Ede en Wageningen, mijn favoriete lijn.
Heerlijk om zo laat te beginnen, thuis had ik nog een aantal klussen op de plank liggen en gezellig boodschappen gedaan met manlief.
Die is dat helemaal niet meer gewend om met z’n tweetjes boodschappen te doen. En natuurlijk vergaten we weer een paar dingen terwijl ze op een lijstje thuis lagen, keurig opgeschreven om die vooral niet te vergeten. Dus ik naar mijn werk om half vijf en hij maar weer even alleen naar de winkel.

Het is een poos droog geweest en wat is dat weer relaxt rijden, i.p.v. elke keer die zwaaiende arm voor je te zien wuiven en met de nodige herrie afgevend is dit wel heel rustgevend.
De ene ruitenwisser hoor je niet, die wuift alleen. De andere ruitenwisser sist en slurpt over het raam heen en laat geen schoon raam achter. Weer een ander gaat linksom zonder geluid te maken en het raam keurig schoon, terwijl als de ‘arm’ weer rechts teruggaat het raam voor de helft weer met druppels achterlaat en piepent daalt naar de onderkant van het raam. Zo heeft elke bus wel wat. Het is rustig, ik rij met half gevulde bussen. Soms in een gelede bus, soms in een standaard bus.
In de kantine werd nagepraat over het afgelopen weekend, er waren best wel heftige dingen gebeurt; O.a. dat er een vrouw was aangehouden door de politie die op het NS station met een revolver op zak liep.

Er was een vrachtauto met 30 ton limonade op de A30 door een windvlaag in de berm terecht gekomen en schaarde, zijn cabine stond echt naast de trailer. Er is daarna een bijzondere grote kraan gekomen om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen. Dat bleek een heel spektakel geweest te zijn.
Een collega die ziek is kwam even in de kantine om met een ander mee te rijden naar Apeldoorn, om hem met de bewuste lijn 2 wegwijs te maken. Hij wilde eens wat anders dan zijn huiskamer. Ik hoop dat al die ziekenhuis onderzoeken hem verlichting zullen brengen, zodat hij weer normaal kan functioneren en weer gauw kan werken.
Het heeft jaren geduurd dat er op het NS station de boel vervuild werd met graffiti. Alles was weer verwijderd door de Gemeente en nu is het dan weer zover dat een of andere gek zo nodig zijn creativiteit niet op een normale manier kwijt kon, maar dit op de muur gekwakt heeft.
Zal niet zo lang meer duren denk ik dat het station straks helemaal onder zit.
Ik sluit af voor vandaag en ga verder tot half twee vannacht met de radio op de achtergrond met heerlijk jaren 80 muziek van radio10.

Welterusten allemaal en tot morgen.