DoegieDoegie 2015/2016

De meeste collega’s en vrienden kennen haar als DoegieDoegie

30 December 2015

De laatste avond voor mij dit jaar. Vol met lichtjes in huizen en tuinen, en mooi versierde balkons. Heerlijk om zo afscheid te nemen van 2015.
Het was de laatste dag voor mij van dit jaar. Vandaag heb ik gereden op mijn fovoriete lijnen 88/84. Een rustige rit, redelijk druk, zowel heen als terug. De eerste irritatie was dat er drie volwassenen op de fiets vlak voor de bus door het rode licht reden.

1e pauze.

Het 2e blok was een “ramp”. Een collega had alles laten branden, met als gevolg dat mijn bus weigerde om te vertrekken bij gebrek aan energie. Hij maakte een hoop herrie.
Na contact met de CVL gaven ze het advies om een keer alles uit te zetten, te resetten en hopen dat alles het weer deed. En ja hoor, na 11 minuten vertraging reed de bus weer.
De mensen die stonden te wachten in de stevige koude wind, ‘t was echt koud, konden eindelijk instappen. Ik besloot daarom nadat ik merkte dat de chip-automaat weigerde om op de starten, dat deze mensen maar gelijk in moesten stappen en niet hoefde te wachten tot de validaters het weer deden. Want dat kost erg veel tijd. Als compensatie voor het wachten.

Iedereen blij. Ik tevreden. Na het eerste gedeelte stevig doorgereden te hebben had ik een deel van de tijdsachterstand een beetje goedgemaakt en kon ik na de eigenlijke pauze, (die nu totaal vervallen was) 2,5 minuut te laat vertrekken uit Wageningen , richting Ede.
Net genoeg om weer op tijd aan te komen op station Ede/Wageningen. Alle klanten weer op tijd om de geplande trein te halen of om over te stappen naar een collega. Ook deze passagiers weer tevreden.

2e pauze.

Na een rust van 10 minuten stap ik weer in de bus. Een jonge man, behoorlijk aangeschoten en stinkend naar alcohol, kwam heel timide vragen of hij voor niets mee mocht rijden. Ik heb dit geweigerd.

3e pauze.

15 Minuten rust en het 3e en laatste blok van de avond.
Nu in een standaardbus, jammer.
Het is al de hele avond druk en tot nu toe heb ik 1 mager ritje gehad met weinig passagiers. (Totaal 12 personen)

Al veel collega’s tegengekomen in de pauzes die ik een welgemeend oud/nieuw heb gewenst. Er werd gelachen, geknuffeld en gekust. Zelfs nog tijd gehad voor een serieus gesprek. Om 22.40 uur ga ik beginnen aan mijn laatste rit en om 24 uur ga ik naar huis. Heerlijk vrij morgen en oudjaar lekker thuis om het nieuwe jaar in te luiden

 

Uitgegeven en geschreven op Facebook in 2016 ter ere van haar laatste jaar als Buschauffeur.

—————————————————————————————-