27 April

Koningsdag, 27april, het is half 10 in de ochtend, hij begon met een stevige bui maar nu is het droog, zelfs met stukjes mooie blauwe luchten.

Ik moet om 14.30 uur beginnen met mijn dienst. En natuurlijk met mijn jaarlijkse oranje opsmuk!
Voel me een tikkie ……. Dat merk je al gauw aan collega’s. Die zeggen niets, negeren je, andere maken wel een vriendelijke of grappige opmerking.
Maar goed, ik doe het zelf en houd wel van humor.
Op het moment dat ik begon te werken regende het even flink door. Het begint nu pas een beetje te lopen met reizigers, zowel op de treinstations als met de bus. Ik denk dat een fors aantal mensen naar de tv hebben gekeken omdat het toch slecht weer is. Op stations zie je veel jeugd. Ze zijn zeer rustig, heel anders dan de andere jaren, weinig oranje bij de kleding.

Dat ik als een oranjeboomje achter het stuur zit, geeft leuke reacties. Fietsers, automobilisten en wandelaars lachen mij allemaal vriendelijk toe, en de duim gaat regelmatig omhoog.

In Apeldoorn waar ik alleen pauze genoot en niet de lijn 5 hoefde te rijden was het pure lol. Er stonden heerlijke slagroomsoesjes op tafel. Dat hebben ze daar weer goed verzorgd.
Collega’s die op Zwolle hadden gereden hadden enorm veel mensen vervoerd.

Op de 88 die ik later op de avond moest rijden reageerde de studenten, waarvan er ook maar enkele iets in het oranje hadden, heel spontaan. Enkele high five’s vlogen over mijn betaaltafel. Veel leuke spontane complimentjes. Dat maakt het voor deze dag toch, ook als je werkt, iets feestelijks.
Op mijn laatste ritje van vanavond regende het weer volop, niets aan. Mensen schuilen en je ziet duidelijk dat iedereen het koud heeft. Ik ben redelijk vroeg thuis vanavond en morgen heerlijk vrij.
Ik hoop dat iedereen ‘n gezellige Koningsdag heeft gehad!
Ik ben er vrijdag weer, welterusten voor straks, Doeggie doegie