24 April

Het is koud, ondanks dat het 24 april is.

Hoe gek kan je het hebben met het weer hier in Nederland, zelfs op zeer korte kilometers. Zoals aan het begin van een dorp tot het eind van het dorp kan er verschil zijn. Op mijn thermometer van de bus staat 10 graden, meestal geeft hij er twee teveel door de warmte uitstoot van de bus zelf.

Ik vertrok om 15 uur, lekker met de auto, want er word hagel, regen en wind verwacht. Mmmmm, lekker mijzelf even verwennen. Het regende inderdaad bij vertrek, grote spetters recht naar beneden. De wind was er later ook aardig bij en buiten liep ik zonder jas in mijn Syntus-truitje. Totaal niet koud. Dan hoor je op de radio dat er op de snelweg een flinke aanrijding is geweest omdat het spekglad was door een flinke hagelbui! Van de radio hoorde ik ook dat dit 1 van de koudste dagen was sinds jaren, in 1986 was het 1 graad kouder. Brrrrrr. Hopelijk krijgen we ter compensatie voor dit koude stukje een prachtige zomer kado……

Het is een rustige zondag. Toch heb ik een lichte ergernis, collega’s, die helemaal in hun element zijn vanwege de voetbalclub Feijenoord, die momenteel de bekerwedstrijd spelen tegen FC Utrecht, zij ‘misbruiken’ de bak, ofwel de centrale speakers-corner voor contact met elkaar als we een ongeluk of een overstapper willen melden, om het Feijenoord lied te zingen, en ook nog eens hartstikke vals. Het zijn er twee die veelvuldig gebruik maken van de bak als zij elkaar tegenkomen. Daar zij beiden ook een vrij luide stem hebben valt het helemaal erg op. Ik en andere chauffeurs zetten gauw de zender op een ander kanaal. Ze waren net uit de kantine vandaan dus de rest werd mij gelukkig bespaard, grijnzzzzz.

Bij mijn tweede pauze had ik minder mazzel, grijnzz……

Na net zo luidkeels tegen hem mijn mening uit te roepen en hem even lijfelijk te kennen geven dat mijn passagiers en ik zelf zijn gezang even niet wilde horen,……en dat allebei met een grote grijnzzz. De foto laat zien hoe trots hij is op zijn cluppie, zelfs onder werktijd droeg hij fanatiek de sjaal, lol.

Ik heb ook even ander serieus, maar goed nieuws. Ik vertelde eerder dat er een collega opgenomen was i.v.m. hartklachten. Het bleek dat hij ernstige aderverstoppingen had!! Hij zou in principe 27 weken moeten wachten om aan de beurt te komen voor een operatie vertelde zijn vrouw mij. Toch was het zeer noodzakelijk dat hij geopereerd werd, want in een week tijd lag hij onder het mes. Hij heeft een engeltje op zijn schouder gehad, maar liefst vier omleidingen kreeg hij!! Ik weet zeker dat hij beseft hoeveel geluk hij heeft gehad.

Een voorspoedig herstel voor hem vanuit mijn kant gewenst!!,

Eind van de avond kreeg ik nog een verrassing. Ik stond op station De Klomp met de bus bij de halte mijn tijd af te wachten. En tot mijn stomme verbazing zag ik een Volkswagen rijden, een Polo, die zonder verlichting aan het stuntrijden was. Heel hard alsof hij op een parcours reed. Over het gras, vlak langs de auto’s die er stonden. Er kwamen twee jonge Marokkaanse meisjes binnen die meteen al zeiden dat die man hen probeerde bang te maken, en daarna de auto pakte en zo ging rijden. Toen pas dacht ik, verrek, ik heb mijn tablet bij me…..

Gauw mijn tablet aangezet en ik heb een groot gedeelte kunnen opnemen. Uit eindelijk zette hij zijn auto vlak bij de bus neer, en vloog de auto uit. De dames waren bang dat hij naar de bus zou komen omdat ik hem filmde, en even dacht ik dat ook, maar wij staan in het donker, dus kan hij dat nooit gezien hebben. Hij verdween even achter de kiosk en kwam terug met een fiets en breed grijnzend reed hij langs de bus hard trappend weg. Ik ben de bus uit gegaan en heb gekeken en gevoeld of de auto op slot was. Er lag veel troep in en de auto was op slot……..

Inmiddels had ik de S.V.L. al aan de lijn gehad die de politie belde. En als laatste gaf ik de info door dat de auto op slot stond. De dames hebben keurig hun naam en telefoonnummer bij me afgegeven en in Ede stapte ze uit, nog steeds aangeslagen. Ik vroeg hen of ze hun belevingen op papier wilde zetten, hoe die man er uit zag en alles wat zij zich herinnerde. Ik vertelde hen dat ze het dan los konden laten, en mocht de politie ze eventueel nodig hebben, hoefde ze alleen maar hun schrijven te pakken. En alles komt dan weer naar boven. Tegelijkertijd is het een stukje verwerking, weet ik uit ervaring als je iets naars meegemaakt heb. De jongste was 14 jaar, de zus was 18 schatte ik. De autorijder was getint, lang, kort geknipt haar, bolle toet, en een zwarte parckerachtige jas aan.

Later, op de stalling, klaar met mijn werk, merkte ik dat ik toch ook last had van de adrelinne…… Nog even de S.V.L. gebeld hoe of de politie gereageerd had, ….. Zij zouden even gaan kijken……..

Het belangrijkste is, dat ik ten tijde van het voorval rustig ben gebleven en allert handelde.

DoegieDoegie. Tot morgen!