22 April

Gisteren, 21 april hebben we allemaal kunnen vernemen dat Prince is overleden.

Ik denk dat elk weldenkend mens meteen al wist dat er vast drugs in het spel was geweest. Ik riep het in ieder geval van wel. Al die artiesten, die wereldberoemd zijn, hebben allemaal een verleden van de drugs. Ik denk dat artiesten die niet verslaafd zijn, je op 1 hand kan tellen, jammer. Ook ik ben fan van deze muzikant.

Mijn dienst begon om 15.45 uur. Het is een echte vrijdag met al die drukte en vooral op lijn 88!

Er was een ongeluk gebeurt in Driebergen met de trein. Deze reed dus niet.Enorm veel mensen stonden op de tourbussen te wachten. (Zie foto). De treinen reden weer rond de klok van 17.30 uur.
Bij het ziekenhuis stonden drie personenauto’s stil, een kleine kopstaart botsing. Op de busbaan vlak voor Wageningen stond de bus van Ouwehand Dierenpark kapot op de busbaan. (Zie foto). Gelukkig gaven de automobilisten mij de ruimte om er vlotjes langs op te rijden via de autoweg. Zo kon ik weer snel de busbaan op.
Om 18.21 uur ga ik weer richting Putten met de 107, een rustig ritje denk ik zo, een ritje met opvallend veel passagiers erin. Daarna was de 108 aan de beurt en toen……

Ja hoor, de lijn 5 in Apeldoorn. Weer die bewuste stomme nare lijn die ik er maar niet in krijg wat de route betreft. Dus maar weer de S.V.L. gebeld voor begeleiding. Die kreeg ik, en de man zou op tijd op het station Apeldoorn zijn om met mij mee te rijden. Nadat ik een half uur van te voren dat ik in Apeldoorn zou aankomen nog even contact had opgenomen of alles goed gegaan was, reed ik opgewekt door. Ik had eerst een kwartier pauze voor ik die lijn 5 moest rijden. Ik liep richting bus maar ik zag nergens de M.V.P.-er……..
Ojee, een donkerbruin vermoeden vertelde mij dat de boel niet goed geregeld was. Dan maar weer contact opnemen, inmiddels was ik al zeven minuten te laat. Ik moest hem maar oppikken bij de garage. Het is misschien vergezocht, toch heb ik het vermoedden dat het per ongeluk, bewust vergeten was. Want ik had gehoord hoe de S.V.L alle moeite had gedaan om te bellen, maar die oenen daar namen de telefoon niet op.
Na het derde of vierde telefoontje namen ze pas op.
Bij binnenkomst van de M.P.V.er in mijn bus, vertelde hij mij zelf dat hij het vergeten was…..ik antwoordde hem dat dit iedereen wel eens kon overkomen en dat het belangrijkste was dat hij er nu was.
Nu de tijd proberen in te halen. Dat lukte me uiteindelijk, ……….nadat ik enkele stoeprandjes meenam en een stukje over de berm gereden ben op een busbaantje. Mmmmmm, zou ik inwendig toch bozer zijn geweest als dat ik het uiterlijk liet blijken……..
Hierna kon ik gelukkig weer in de 108 overstappen en richting Ede rijden. Ook hier had ik best wel veel passagiers voor de vrijdagavond. Gezellig vind ik dat. En zo eindigde mijn vrijdagdienst om 23.30. Tot morgen allemaal!!