19 April

Na een heerlijk vrij weekend en best met mooi weer, is het dinsdag de 19de april

Ook zeer zonnig zonnebril weer! Mijn dienst begon in een Ouwe Taartenbus! De collega die mij afloste zei al dat er helaas geen andere was. De bus die op de rit hoorde was stuk. Deze Oude Taartenbus komt uit Twente en is eigenlijk de reservebus. Maar ze is pittig, rijd lekker, de stoel is gerepareerd, dus lekker voor mij om in te rijden.
Een leuke gebeurtenis nam ik waar bij een verkeerslicht. Een meisje van een jaar of zes/zeven sprong van haar fiets af bij het verkeerslicht. Want ze zag mij aankomen en dacht vast bij zichzelf, gauw even op de knop drukken , dan kan ik lekker eerder oversteken, haar gezicht vertelde dat gewoon.
Nu hebben wij een computer aan boord die contact maakt met het verkeerslicht als wij te vroeg, te laat of op tijd rijden. Bij de laatste twee krijgen wij voor 98% groen licht, ongeacht of de andere weggebruikers er al een poosje staan. En in dit geval heel snel op de knop drukken eer wij bij het verkeerslicht zijn, dat helpt dan alleen niet meer.
Je had het gezicht van haar moeten zien, ik zal het proberen te omschrijven. Op het moment dat zij dacht, zooo, ik mag lekker eerder. Puf….en tot haar stomme verbazing zag ze dat zij helemaal niet mocht oversteken, maar dat de bus eerder ging….
Je zag haar gezicht 180 graden veranderen in een heel boos gezicht, een kleine geboren dwingelandje, een leidster, ik was in dit geval de laatste die lachte, maar dan met een lieve smile.
Het viaduct in Bennekom is afgesloten, daardoor werd er door lijn 86 een grote omweg gemaakt. Dat koste meer tijd, maar ach, s’avonds valt de drukte erg mee. En als je de passagiers even op de hoogte stelt is er verder geen vuiltje aan de lucht.
Behalve als er passagiers met die befaamde oordopjes in zitten, hahahaaa, tjaaaa……die komen dan naar voren als je de andere weg inslaat, met eerst een zeer verbaasde uitdrukking en de vraag, ‘wat doet u nu?’ Als je netjes antwoord met toch wel een beetje een lichte ironische toon, ‘ik heb het net omgeroepen hoor’, hoe kan dat dat u dit dan niet verstaan heb??
Ooooo, is dan het antwoord, en vervolgens laat je de passagier er maar uit. Die dan op hun beurt mij dan weer erg dankbaar zijn. Ik ben 24 uur klaar, lekker naar huis en naar bed, spreek jullie morgen weer.
Doegiedoegie