15 April

Regen, regen en nog eens regen op vrijdag 15 april.

Het zou tot 10 uur in de morgen blijven regenen. Laten we het maar houden op een kleine vergissing van vadertje natuur. En er wordt meer verwacht de komende dagen.

Ik heb vannacht blijkbaar erg verkeerd gelegen, want ik heb er een stijve nek en veel schouderpijn aan over gehouden. Ik heb zelfs mijn partner gebeld voor Ibrufen. Het zweet brak me soms uit van de pijn. En nee, we hebben geen rare standjes gedaan, grijnzzzzz
Gelukkig hebben de medicijnen geholpen en kan ik nu weer goed uit de voeten. Er is eigenlijk niets bijzonders gebeurt vandaag, gewoon lekker rustig gewerkt.

Daarom een anekdote over de begintijd dat ik in Aalsmeer ben begonnen als chauffeur bij Centraal Nederland. Wat tevens een leuk toeval was, want de afkorting van CN waren ook mijn geboorteletters.
Als je eenmaal ‘binnen’ was, kreeg je uiteraard een uniform. Met alles erop en er aan, schoenen, sokken, pantalons, rokken, overhemden, truien, vesten, spencers, jassen.
Alleen wij vrouwen werden toch wel enigszins op kosten gejaagd.
Op een gegeven moment kwam er na drie maanden een chef vragen of wij inmiddels van alle kledingstukken waren voorzien. En Elly kennende, ‘had ze er wel wat op aan te merken’.
‘Tja’,zei ik met een heel serieus gezicht, ‘mannen krijgen sokken, wij geen panty’s, terwijl wij wel een rok aan moeten. Rare zaak om die zelf te moeten bekostigen. En kunnen we een declaratie indienen. Want wegens spieropbouw heb sinds ik stuur, nieuwe bh’s moeten kopen. Mijn oude zijn te klein’!
Mijn chef keek mij aan of hij water zag branden, en begon toen schaterend te lachen. ‘Je bent een mooie’, antwoordde hij, ‘en ik moet je teleurstellen, dat zit helaas niet in het standaard kledingpakket’.
Tja, wel vrouwen in dienst nemen en dan kom je toch onverwachts voor dilemma’s te staan.

Ik heb weekend en zie jullie volgende week dinsdag,
Fijn weekend allemaal!! DoegieDoegie…….