14 April

14 April, en wederom een zonnige zonnebril dag.

Hoewel het weerbericht voor de avond heftig schijnt te zijn, pikken we dit toch mooi mee. Gisteren tijdens een wandeling heb ik mijn eerste jonge eendenkuikens gespot en er een foto van gemaakt, 12 stuks!! Een mooi lentegezicht.
Je ziet in de berm de koppeltjes eenden waggelen. Hij, de woerd, beschermend achter zijn vrouwtje aan. En zodra er ‘onheil’ nadert, staat hij statig met opgeheven kopje achter het vrouwtje als of hij zeggen wil, ‘pas op, ik bescherm haar, wegwezen’, en zij eet rustig door. Zich vol vretend om straks op het nest te kunnen blijven zitten zonder er af te gaan.

Vanmiddag op de 84 was het weer raak met een student die ‘even snel’ over wilde steken, vlak voor de bus.
En bij de stadspoort te Ede een automobilist die dwars door het rode licht reed terwijl de slagboom voor mij al ruimschoots open stond. En omdat ik al aan de houding van die man zag dat hij totaal niet naar het verkeerslicht keek en gewoon doorreed, gebruikte ik mijn claxon maar, en net voor mij reed hij langs de bus.
Op de terugweg met de 88, richting Wageningen, was het opnieuw raak met een fietser. Ook deze, komende vanuit Ede richting Wageningen, genoot duidelijk van het mooie weer en het groen. Keek totaal niet naar het verkeerslicht van de bussen en zou, als ik ook hier niet mijn claxon gebruikt had, hartstikke plat onder mijn bus gelegen hebben.
Maar goed, het hoort er allemaal bij. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze, dus ik ga er vanuit dat het nu gladjes verloopt!

En dat deed het ook, alles is normaal verlopen, terwijl ik genoot van het mooie weer. Om 20.00 uur was ik klaar, en ben snel naar huis gegaan. Onderweg mijmerend dat het nog 260 dagen duurt tot 31 december, dat ik mag stoppen met werken. Minus mijn weekende en minus mijn verlofdagen. Mmmmmmm, een heerlijk gevoel!!
Tot morgen!! DoegieDoegie……..