Regen en Huftergedrag

De eerste dag op de camping van Malaga beach was bewolkt met af en toe zon. Heel goed te doen en je had geen jas nodig. Het is een camperplaats die net een half jaar open is. Geen boom voor schaduw, ik denk een goede bodem met grind, goede loosputten, te weinig sanitair. Douchen kost een euro (3.5 minuut), water is gratis. Al het water in deze regio is trouwens drinkwater vertelde de receptioniste mij. 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

KLIK OP

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

De tweede dag begon de regen al in de vroege ochtend, die naar zeggen 14 dagen aan zal houden. We zien er wel tegen op. Het is heel erg wisselvallig, wat de regen betreft, de ene keer een drupje, de andere keer bakken vol water.

Wij staan op een plekje wat weinig gebruikt is geweest, want het is een kleine plek tussen twee gewone grote staanplaatsen in. Er staat een boom midden op, aan het begin van de staanplek, de enige op dit veld. Hierdoor kan er geen grote camper staan. Ik kan er net tussen door. Het voordeel is vind ik, we staan hartstikke recht. Geen kuil te bekennen wat we al wel op de andere plaatsen zien. Het water kan nu niet meteen weg, de bodem is vrij hard en droog natuurlijk, dus…….., met zoveel regen staat de zee voor de deur, grijnzzzz

Heerlijk dat we elektriciteit hebben, dus ons kacheltje snort de hele dag en houdt de ramen en de binnenkant van de auto droog. Met beslagen ramen in onze villa wordt de wereld erg klein. 

Wij zijn dus lekker bezig met de computer en of spelen canasta. 

Zojuist viel de stroom uit en is Tom naar voren gegaan dit te melden. Als antwoord kreeg hij dat dit een zaak was van de gemeente politie, raar…..

Maar inmiddels zijn een aantal camper eigenaren bij elkaar gekomen en samen hebben ze de elektra weer gefikst, hoe…. geen idee, maar hij doet het weer. 

Eentje kwam met een plastic zak aan die er omheen geplaatst werd voor de regen en ik heb een extra de tas van Hoogvliet erom heen laten trekken. Die dunne afvalzakken kan de wind misschien kapot maken en Hoogvliet kan wel tegen een stootje. 

We hebben de kachel weer snorrend en de ramen weer droog. 

Een tip voor de camperaars en thuis, wil je gèèn beslagen ramen hebben, doe wat afwasmiddel op een nat papiertje, haal dat over je raam heen en deze beslaat niet meer. Ook je autoramen beslaan dus niet meer.

  Tot onze verrassing was het met de middag droog en scheen de zon. Er was wel enorme wind en de zee was zeer heftig! Er is weer veel zand weggeslagen. En kwamen de hoge golven ook akelig ver het strand over. Tot aan de avond dat het donker werd was het droog. De wind is iets milder geworden. De nacht zijn we droog ingegaan en volgens het weerbericht zou het om vier uur ‘s nachts weer regenen en wel 24 uur aan een stuk door! We zien morgen wel weer verder. Vandaag is het uiteindelijk toch ook weer anders verlopen. 

 

De derde dag is aangebroken met alleen maar regen en heel af en toe een droog moment. Vanmorgen rond vijf uur is het gaan regenen. Op de momenten van ‘droogte’ in de loop van de ochtend, hebben we een sprint naar de douche genomen. Een heerlijk moment! Het bed hebben we uitgeklapt gehouden en gebruiken dat nu als een luxe zachte ondervloer waarop alleen het tafelblad ligt om ons ontbijt te nuttigen en dat gaat prima. Het is gewoon een luxe tent alleen zonder tentdoek. 

Onze ‘sjaal’ die we thuis in elkaar gezet hebben voor het hefdak houd zich geweldig! Het is de zweetdruppels en gemopper wel waard geweest, grinnik!! Het daktentdoek is droog, dus de auto binnen òòk!!!!!

Rond het middaguur ging het even heel heftig te keer, sterke windvlagen. Ik probeer de auto zoveel mogelijk met zijn kont in de wind te houden. Dat is best lastig, want de wind is soms zelf een draaikont, grijnzzz. Soms schut de auto behoorlijk heen en weer. Maar nog lang niet zo erg als in Consil de la Frontera. 

Ook is de stroom weer een keer uitgevallen op onze plek. En zo’n 6/7 campers hier zitten nu zonder. Of het bij de rest ook zo is weten we niet, het is te slecht weer om polshoogte te gaan opnemen. 

Rond 14 uur werd het iets lichter, wolken verdwenen maar de wind nam weer in heftigheid toe. Ik heb even, samen met een buurvrouw een frisse neus gehaald en de onstuimige zee bewonderd. Het zeewater is bruin wat anders helder blauw is. De riviermond waarin gisteren nog auto’s geparkeerd stonden is nu bedekt met water en  op sommige plekken stroomt het behoorlijk hard richting zee. Van het strand is weinig over, het water komt tot aan de boulevard. Zelfs de vissersbootjes die vrij hoog liggen, liggen nu aan de rand. En dan moet er nog zat regen komen. De storm is nog steeds heftig aan het einde van de dag. Voor 80% heeft het geregend vanmiddag. 

Er kwamen vrij veel campers deze camperplaats op en inmiddels is hij weer vol. Dat mensen soms rare en gevaarlijke dingen doen uit onnadenkendheid en ook een tikkie hebzucht, bleek vanmiddag wel weer. Er zijn hier 100 plaatsen en maar voor 85 campers elektra. Dus kom je laat aan, heb je pech, want alle contactpunten zijn bezet. 

Huftergedrag

Er is iemand geweest die een dubbele (huis) tweewegstekkerdoos, (wel geaard), gewoon buiten in de regen er ‘even’ tussen heeft gestopt. Twee andere stekkers er gewoon uitgetrokken, deze op de dubbele stekkerdoos gezet en zelf zijn eigen stekkers in het stopcontact gedaan. Natuurlijk hartstikke fout. Zonder de camperaars die op die verzameldoos zitten even op de hoogte te gaan stellen. Met gevolg dat de boel er weer uitklapte. We zijn gaan kijken en zagen dat het water uit die huishuidstekkerdoos liep……… natuurlijk is deze door ons weer verwijderd!!! Daarom hadden we vanmiddag dus voor de tweede keer weer geen stroom!

Hoe haal je het in je hoofd om stekkers van camperaars die er al in zitten doodleuk er uit te trekken, om dan zelf je eigen stekker er in te steken. Wat heb je rare egoïstische mensen, en ik druk me maar voorzichtig uit…..

Het is inmiddels opgelost, maar ik vind het een misselijke handeling. Wie weet wat er had kunnen gebeuren. Die persoon had een ander met problemen kunnen opzadelen en in het ergste geval door kortsluiting brand kunnen veroorzaken, of was er een accu opgeblazen. Vandaar dus dat wij en de buurman tegenover ons geen stroom meer hadden. Wij waren er gewoon uitgetrokken en er naast gehangen. Mijn man is erg rustig en eigenlijk niet kwaad te krijgen, gelukkig maar. Hij heeft het redelijk goed opgelost. Wij en de buurman hebben weer stroom.

Later kwam er weer zo’n handige kwibus, die wilde water tappen, illegaal wel te verstaan. Want er is hier i.v.m. water tekorten èèn drukkraan waar je d.m.v. een waterfles of gieter water kan pakken. De rest is afgesloten. Deze kwibus kwam aanzetten met een tang en heeft doodleuk zijn zeer lange waterslang aangesloten en naar zijn camper geleid die hij 5 campers verder had staan. Dit werd opgemerkt en binnen een kwartier stond de staf erbij en moest de slang verwijderd worden. Het lijkt nergens op, wat een eigengereidheid en brutaliteit toch wat sommige camperaars hebben. Ik zie nu dus ook weer regelmatig mensen met een waterpomptang bij de afgesloten kranen staan. Ik vind het schandalig brutaal, ….of zijn wij zulke watjes……..?

Ondanks dat we bijna de hele dag binnen hebben gezeten heb ik weer genoeg gepend, grinnik

Op naar dag vier……. DoegieDoegie

================================================================

Een overzicht van ons bezoekers aantal, in 1 jaar bijna 200.000 kliks, best een getal om trots op te zijn.

Bezoekers online: 6
Bezoekers Bezoeken
Vandaag: 1.358 1.737
Gisteren: 91 155
Last 7 Days: 5.065 7.039
Last 30 Days: 16.381 22.213
Last 365 Days: 87.790 189.294
Totaal: 87.936 190.171