Hij is Groen, Groener kan niet

Dag drie, na heel veel regen overdag was het ‘s avonds gelukkig weer droog, de voorheen droge rivier naast de camperplaats knetterde met kolkend water richting de zee. Deze rivier ligt tussen het dorpje Ricón de la Victoria en de camperplaats (sitecode56624) in.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

KLIK OP

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Het is een echte Spaanse badplaats, Rincón de la Victoria ligt voor een berg met aan het einde van het strand en een steile bergwand, waaronder een wandel en fietspad als tunnel doorheen is gemaakt naar een volgend strand. Vroeger misschien voor paard en wagen, dat vraag ik nog wel na bij de locals. Er is een wandelpad om deze berg heen gemaakt, tegen de bergwand aan. Onderaan deze berg is de golfslag hoog en daar wordt veel gesurft. Gisteren heb ik er ook een stuk of vijf zien surfen. Ik weet niet of het te zien is op de foto op de siteline, maar ze zijn zichtbaar.

Spaanse toeristen

Hier komen behalve Spaanse, weinig andere Europese toeristen. Dat vertelde de echtgenote van een Pizzeria-bakker, waar wij deze avond heerlijk hebben gegeten. Zij sprak heel goed Engels. En de lasagne en pizza waren heerlijk. Ik snap niet waarom er geen  flyers hier op de camping liggen van hen, zo ook van hun bezorgservice. De bakker komt hier ook elke ochtend rond half tien ‘s morgens. Die is heel wijs, want in zijn auto lag veel meer dan alleen brood……koffie, afwasmiddel, suiker ect., allemaal basisbehoefte, hartstikke slim van die man. 

In de nacht heeft het zachtjes geregend, maar vanmorgen, dag vier, was het gelukkig droog!!

Ik ben 8 uur mij bed uitgegaan, gegeten en op de fiets gestapt richting het strand van Malaga. Natuurlijk met mijn spa en detector. Ik ben daar drie andere Spaanse detectoristen tegen gekomen. Daarom ben ik maar doorgefietst en een strandje gepakt waar niemand liep. Vind ik wel zo prettig èn sportief. Het was heftig overal, veel zand weggespoeld door de storm en een grote puinzooi van aangespoelde rotzooi op de stranden. Eentje stak er met kop en kont tussen uit. Heel veel wc papier lag verspreid, met bosjes over het strand. 

Duidelijk dus dat de hotels die daar lagen hun afvoer direct in zee lozen. Vreemd dat vele mensen toch wc papier hier doortrekken en niet in de prullebakjes kiepen, wat hier in Spanje op veel lokatie’s eigenlijk standaard is. Duidelijk dat de zee hier een vergaarbak is van poep en pies…….. en dan de rest…. de vele plastic en glazen flessen, die overal met bosjes in de branding drijven.

Ik was zo geschokt van al die troep, dat ik vergeten ben er een foto van te maken en ik ben ook direct vertrokken van dat stuk smerige strand. 

Jong geleerd is …………

Maar er was ook een leuke bezienswaardigheid, het heet; ‘jong geleerd is oud gedaan’ , 

Een zeer jong meisje, ik denk vijf jaar, zat op een kinder-quad! En dat meisje scheurde over het strand heen. De papa met een kind in de armen er achteraan. Het was een pracht gezicht. Het reed met gemak zowel vooruit als achteruit. Reed achtjes alsof het de dood normaalste zaak was voor haar. Haar lange donkere haar wapperde vrolijk in de lucht mee, zo hard reed deze lady! Papa droeg de jongste telg, een jongetje van hooguit 2 jaar. En even later zaten ze gewoon samen op de schommel en paps ging zelfs door de knieën om met de jongste telg samen van de glijbaan af te glijden. Grijnzzzz. Ik was net te laat met mijn telefoon. Het filmpje van de motormuis zet ik nadat ik dit verslag geplaatst heb op Facebook. 

Dat Spanjaarden veel met hun kinderen doen en er veel voor over hebben is wel duidelijk. Je ziet vele ouders na vieren door de weeks en zaterdag en zondags de gehele dag met de kids bezig, aan het strand en in de vele speeltuinen, of zijn met de wandelwagen aan het trimmen langs de boulevards. Want dat moet ik ze hier nageven, er word hier heel veel getrimd, echt opvallend veel bewogen. Door jong en oud. En we reizen al een poosje langs de kusten, Spanje steekt hier met kop en schouders er boven uit. 

Om 14 uur was ik weer op de camperplaats terug vanwege de opnieuw aangekondigde stortbuien en kreeg meteen een heerlijk bakkie koffie aangereikt! Had wat muntgeld gevonden, maar geen bijzondere bijvondsten. Tom was in de buurt van de villa gebleven en die heeft voor de camperplaats aan het strand waarachtig weer iets bijzonders gevonden, grijnzzzz. Vermoedelijk een heiligen medaillon, heel oud. We hebben de foto naar vrienden in België toegestuurd en zodra we antwoord krijgen dat zij weten over wat het is, zal ik het met foto en al in het verslag vermelden.

Inmiddels hebben we al antwoord terug, het is inderdaad een medaillon met de afbeeldingen van Jezus en Maria. Maar omdat het oogje ontbreekt is het niet te zeggen hoe oud hij is.

Ik was amper ‘thuis’ ….. en ja hoor, het regende weer. Wat heb ik een geluk gehad om lekker droog terug zijn! De Engelse buurman gaat de volgende keer met me mee, weer richting Malaga. Ik hoop dat we dan nog een leuk strandje kunnen vinden waar nog niet gelopen is. 

Tom heeft boodschappen gedaan en is nu heerlijk met het eten bezig. Vandaag rode kip curry met rijst. Want ook hiermee ben ik een bofkont, sorry bofbips, hihihihihi. Mijn mannetje vind die twee dingen geweldig, …..gelukkig, …….. ik alleen het koken. Maar dat gebeurt bij ons zelden, grijnzzzz,!!!

Oooooo en voor degene die willen zoeken aan de kust met de detector, je heb hier in de provincie Malaga ‘permissie’ nodig. Kost niets. En voor degene die dit nog niet gelezen hebben, die hadden we aangevraagd, zo’n vijf/zes weken geleden. Deze hebben we nu een week digitaal binnen, en gekopieerd op zak. De originele liggen bij lieve vrienden in Torre la Mar, zij hebben die voor ons opgehaald op het postadres van de camping waar we toen verbleven. Zònder die documenten mag je niet lopen op het strand met de detector! Je moet ze zelfs bij je hebben. Ik heb ze in de telefoon staan en hier op de camperplaats waar we nu staan laten kopiëren. 

De avond en nacht is droog geweest en ‘s morgens, dag vijf, rond de klok van 8 uur begon het weer te hozen en te stormen. Emma doet echt zijn best, ook hier in Spanje. Om 10 uur was het gelukkig weer droog, de wolken zijn verjaagd door de wind. En je merkt het gelijk, de camperplaats komt gelijk weer tot leven. Lol! Iedereen is druk met water bijvullen en schoonmaken en de wc-cassettes aan het legen. Velen campergasten vertrekken weer en zo zijn er opeens weer vele lege plekken. Er liggen veel plassen en de Staf doet er heel veel aan om te zorgen dat het water weg kan. Wij gaan lekker even fietsen en kijken of er ergens een wasserette is, dat is wel weer nodig. Helaas op de camperplaats hier werkt de wasmachine niet, ze zijn nu al een week stuk, of gewoon nog niet aangesloten. En ja, zegt de Staf, …..manjana, manjana.. dan doen ze het weer.

De wasserette hebben we uiteindelijk gevonden, zou 400 meter bij de camping vandaan liggen, …..nou, ik dacht het niet, bijna een km. Het leuke bij de wasserette was dat ik twee jonge meisjes van pl.m. 17/18 jaar voorgedaan heb hoe je het ondergoed als een rolletje kan opvouwen en dit hierdoor zeer ruimte besparend is. Vooral als je onderweg bent zoals wij, kan je blindelings zo’n rolletje pakken, zonder dat je alle kleding overhoop hoeft te halen als alles op elkaar ligt in de koffer. Ze vonden het erg leuk, de ene was wat vlotter dan de ander, maar het lukte hen alle twee. Ik heb er zelfs een foto van gemaakt en hen toegestuurd. Ze moesten er erg om lachen. Die was kostte me een uur en ben daarna gauw richting Tom gegaan om weer op het strand te lopen. In korte broek en een hemdje was het zeer aangenaam. Na 20.00 uur heeft het weer enkele malen zeer hard geregend.

Op maar weer naar morgen, voorspelling……. weer regen, weer wind en met de middag weer zon. Je kan er hier helemaal niets meer van zeggen hoe het weer word. Het klopt toch nooit. Maar de zon van vandaag kunnen ze niet meer afpakken. 

Een leuke anekdote van vandaag, om een uur of zeven in de avond ben ik samen met Rimke, de Nederlandse buurvrouw hier op de staanplaats, op de fiets naar het dorp gegaan. We gingen een kant en klare warme hap halen. Nu zie je hier heel veel fietsers alleen op de boulevard rijden en nu op zondag ook de vele wandelaars. Daarom besloten wij om via de normale reguliere weg te gaan fietsen. Was voor ons gevoel veiliger en veel sneller. En dat is ook zo…

Groener kan hij niet

Uiteraard heb je verkeerslichten en daar moesten we op een gegeven moment voor stoppen. Voor ons reed een scooter brommer, eentje waar je de helm verplicht voor op moest hebben. De persoon had ons stoer ingehaald en stond nu ook voor het rode licht en keek naar rechts waar een aantal dames liepen…..helemaal niet verkeerd. Op het moment dat het licht groen werd, keek hij nog steeds die kant uit. En zo gek als Elly is, tikte ik hem op zijn schouder en zei ( hihihihi in het Nederlands) hee, hij is groen hoor, groener wordt die niet! En wees naar het verkeerslicht…. Grijnzzzzz. Hij keek me schaapachtig aan en zei in het gebroken Engels,’sorry I don’t understand you’. En bleef gewoon staan. Rimke achter mij hoorde ik schateren en de auto naast haar begon te toeteren. Maar de scooter rijder bleef gewoon staan, lol… ik reed langs hem heen en schoot zelf ook in de lach, ik besefte op dat moment dat ik Nederlands gesproken had en dat die man misschien wel zo verbouwereerd was geweest, dat deze nog enkele secondes lang gewoon bleef staan. Later zoefde hij voorbij en stak zijn hand op, ik uiteraard ook met een Big Smile. Wat heerlijk dat je om zulke simpele gebeurtenissen zo’n lol kan hebben.  

DoegieDoegie.