Route National en Belvedere

Maandag ochtend was het in het begin vanuit Grisolles erg druk op de weg. We hadden er nu voor gekozen om nièt via de tolweg te gaan maar de gewone snelweg te nemen, de D820. En wat is dat een prachtige route. We kwamen ogen te kort! We hebben snel in een dorpje wat brood gehaald en tijdens het rijden in de gaten gehouden wat de diesel kostte. Op de snelweg betaal je al gauw €1,56, in de dorpjes was dat tot nu toe €1,36 wat we gezien hadden.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren…

—————————————————————————————————————————

We hebben prachtige ver gezichten gehad, zò vèr dat ik bij mijzelf dacht , moet ik daar nog doorheen om in Belgie terecht te komen, wat gigantisch groot is dit land. 

In vergelijking met Spanje is het hier groen en zijn er bijna geen rotsen. De wijnranken beginnen al te komen, de knoppen ziiten erin maar er zit hier nog geen groen blad aan. Terwijl we dit wel zagen toen we in het zuiden Frankrijk binnen reden.

De koeien die we nu tegen kwamen, hebben die zacht gele kleur, net als van de kalksteen. Ook enkele kolossen van een soort os, mooi diep bruin met enorme hoorns op hun kop, die zien we af en toe op de hellingen. Al vrij snel zagen we grote velden koolzaad in bloei staan en wilde narcissen staan met bosjes bij elkaar langs de D820. Soms leek het of we door de Betuwe reden, vele lanen van bloeiende boompjes, alleen afgedekt met een smalle strook van netten boven hun kruin. Als straks de vruchten er aan komen te hangen gaan die netten naar beneden voor de ‘stelende’ vogels.  

De weg is zeer rustig hier door de heuvels. Tot 13 uur hebben we tot 500 meter hoog gezeten. Nu drinken we op een  Belvedere,  koffie, eitje, broodje en nog eens koffie en genieten van het uitzicht hier. De tolweg zien we beneden in het dal als een slang kronkelen. Valken of  buizerds zien we vliegen in een thermiek, een prachtig mooi stukje natuur. Om 13,30 uur stappen we weer in de auto, op weg naar het volgende deel van de rit. Ik heb nog 300 km door berg en dal te gaan, 300 km genieten van het natuur schoon.

Binnen 20 minuten zaten we op de snelweg, geen natuurschoon meer. Alleen asfalt heuvels en dalen, het leek de Zevenheuvelenweg wel,  die bij Groesbeek. Alleen de heuvels waren ietsepietsjes hoger… en rondom veel bosrijke gebieden, dus niets te zien. Het was de A20 richting Tours. We hebben twee flinke stortbuien gehad van hooguit 10 minuten. Voor de rest viel het reuze mee met wat motregen. 

Daarna kwamen we uit op de Nationale Route D942. Waar we zo nu en dan ook die mooie velden zagen liggen van koolzaad. Een paar dorpen doorgereden die er grauw en vaal uitzien. Het viel ons ook op dat er langs deze route vele kleine kampjes zijn van zigeuners. Bijna waren wij op èèn van die plaatsen gereden omdat we dachten dat het een camperplaats was. Niet dus en dat was even lol samen, wij zwaaien tegen die mensen en weer wegwezen.

  

  

We staan nu (17,30 uur) in Loches. Een hele oude stad(je), jaren 1400, vele oude historische gebouwen, kerken, kasteel, huizen en nog meer moeilijke Franse benamingen. We zijn het historische gedeelte in gegaan wat stijl naar boven liep, zonder trappen. Het was goed om de benen te strekken naar die vele zitten. Er is een gedenktegel in de kasteelmuur van Jeanne’d Arc. En een tombe van d’Agnes Sorel. De eerste ken ik wel, de tweede zal ik moeten opzoeken op internet. Het is dus een vrouwvriendelijk stadje met ‘ sterke’ vrouwen! Ook de lokale politie hier is bemand met vrouwelijk schoon.

De vandaag aangedane camperplaats ligt naast het sportterrein, een grote plek met een beperking. Want er staat een poort met een hoogte beperking. Wij kunnen er makkelijk door. Ik denk als je hoger bent dan 2.20 mtr, dat je er niet onderdoor kan. Maar wij hebben ons gesetteld op het parkeerterrein van de sportclub. Worden we weggestuurd…. dan zien we wel verder. 

Doegiedoegie