Privé camping bij Benidorm

Vanaf vandaag schrijf ik zeer regelmatig een klein stukje, over waar we zijn richting huis. Soms zullen we 1 nacht ergens blijven staan, soms 3/4 zoals op deze camping. Maar we gaan nu echt richting huis.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren…

—————————————————————————————————————————

Wij staan vandaag, 7 april, al weer vanaf 2 april op een kleine privé camping, in L’Alfàs del Pi, op 5 km van Benidorm, een klein stukje in het binnenland. En natuurlijk reden wij ook dit maal weer helemaal verkeerd. Waarschijnlijk omdat ik een verkeerde afslag heb genomen, de weg hield in ene keer op en we kwamen boven een bergpad uit, dàt leek ons niet echt goed, grijnzzz. We hebben toen maar even gebeld. En de eigenaar heeft ons weer op het ‘goede’ rechte  pad gezet. Ik ben waarschijnlijk echt een vrouw die bij een ‘speciale’ categorie  hoort, die zelfs een TomTom van z’n padje laat afdwalen……. grinnik!! 

Alles wat je nodig heb als camperaar is hier aanwezig maar bovenal, een hele vriendelijke gastheer en gastvrouw. We zijn hier nu vier nachtjes blijven staan en vertrekken vandaag, zaterdag 7 april richting Valencia. De camping staat in de winter vol. Vaak met 98% vaste camperaars en die elkaar al jaren kennen. Er kunnen hier ongeveer zo’n 10/11 campers/caravans staan. Een mooie omgeving vlakbij Benidorm en Albir. Alleen in augustus, september en in het voorjaar april/mei heb je misschien voor even een plekje, want in deze laatste perioden gaan dan al een aantal pensionaten naar huis.

Met de eigenaar hebben we een leuk gesprek gehad over hoe zijn camping hier zo ontstaan is. De grootste reden was omdat het voor zijn vrouw was, zodat zij wat omhanden heeft. Hij werkt al jaren als makelaar in Spanje. 

We hebben hier tot onze verrassing twee trouwe lezers ontmoet van DOEGIEDOEGIE. En elke keer denk ik , whauw, hoe is het mogelijk. En zoals ik al wist dat er vele met mij een blog schrijven’ is hier op de camping een mede blogschrijver (Eddie uit Belgie) die ook over ons geschreven heeft, leuk om ons zelf beschreven te zien staan in zijn blog. 

Vandaag ontmoeten we een lezeres van Doegiedoegie uit Friesland, waar ik privé, door mijn blog, ook al een poosje contact mee heb. We gaan er onderweg een koppie koffie halen en het hangt van het tijdstip af dat wij daar misschien een nachtje op de camping blijven. 

Daarna rijden we door langs de zuidkant van de Pyreneeën richting Pau.

De ring van Valentia, Sagunto, Tervel, Zaragoza, Hoesca, Jaca en dan Pau. Bij Jaca is een cp, daar zullen we waarschijnlijk de eerste slaapplek zoeken. En ben ik het zat, stoppen we eerder. Hoewel, het valt nog te bezien, want er kan daar nog sneeuw liggen, en dan nemen we de oude route terug.

De eerste dagen waren hier heet te noemen, prachtig weer. Gisteren begon de dag met zware bewolking, en het zag er naar uit dat het zo kon gaan regenen. Vandaag zou het echt voor 30% kunnen gaan regenen, maar de zon schijnt nog steeds. We zien wel..

 Vrijdagmiddag hadden we met z’n allen een BBQ, gezellig. Gewoon je eigen eten en drank en gezelligheid meenemen. Tom was al druk bezig met marinade sausjes te maken. Ik heb simpele vis-en kipburgers gehaald.

 

We werden verrast door Eddie met een lekker toetje, ………………. IJS.

Hieronder de link van zijn blog.

http://www.hetvervolg.xyz

Het is een fijne familiecamping om te vertoeven, lieve mensen, mooie omgeving om tot rust te komen. 

DoegieDoegie