Ontmoeting met Doegievolgster

Ongeveer om half elf in de morgen, 7 april, vertrokken we dan van de privé camping te L’Alfas del Pie, dat tussen Benidorm en Albir ligt. Zoals we al vaak hebben meegemaakt op kleine (familie/privé) campings, werden we hier ook op een hartelijke manier door iedereen gedag gezegd en uitgezwaaid. Het was mooi weer terwijl er regen voorspeld werd. Maar in Spanje klopt het weerbericht nog minder dan in Nederland.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren…

—————————————————————————————————————————

We moesten ruim 300 km rijden om op plaats van bestemming te komen. We hebben genoten van alle bloeiende Mimosa bomen die langs de wegen staan, zoals bij ons in de zomers de Brem staat. En daarnaast de vele andere kleurige bloemen langs de wegen. We zijn niet langs de kust gereden maar hebben gedeeltelijk de tolweg gepakt en waren €13,95 kwijt voor 100 km. Scheelde erg veel tijd, zo’n twee uur. Het was niet echt druk op de weg, en hebben zelfs maar weinig campers gelokaliseerd. Ook de vergezichten, wat is het hier mooi. Vele kastelen kunnen waarnemen, wat geweldig om dat te kunnen zien.

Na 50 km begon dan toch de lucht te betrekken en de bergen begonnen er spookachtig uit te zien. Zeer lage bewolking kwam er opzetten en we hebben dan toch de ruitenwissers moeten gebruiken. 

We hebben echt aan jullie gedacht, zelfs over jullie gepraat, …we wisten dat er nu eindelijk weer eens genoten werd in Nederland omdat het eindelijk BBQ weer was. En ik denk dat dit in Belgie niet anders geweest zal zijn. 

Het bleef somber weer en koud, want dàt merkte we toen we de auto uit stapte in Peníscola. Ik zat natuurlijk, zoals altijd in korte broek en ik heb dan ook razendsnel de lange broek aangetrokken. We werden al opgewacht. Zij diep in het winterjack. En  meteen werd er al verteld dat er een plekje naast hen vrij was en we zo door konden schuiven. Er waren deze ochtend vele campers vertrokken. We werden aangenaam verrast door een heerlijk kopje koffie en nog een bakkie en een lekkere donut. Wat een verwennerij! Op de rechterfoto staan ze naast ons.

Ondanks vele negatieve beoordelingen bij Campercontact over deze camping, vonden wij de eerste indruk goed. Zeer netjes, bijna alleen maar campers, en een enkele caravan. Heel rustig, weinig honden en in de avond verrassend genoeg helemaal geen honden geblaf buiten de camping! Prima wc’s mèt toiletpapier! En er waren douches, ruim genoeg maar ook iets gedateerd, we hebben het veel erger meegemaakt, brrr. Het was droog bij aankomst en zeer nat om 23 uur, oftewel het regende pijpenstelen. En dit zal de hele nacht wel doorgaan volgens de weer app.

Morgen zouden we naar Salou gaan om te zoeken met onze detector, maar als het blijft regenen rijden we gewoon door naar een volgende camperplaats. 

Dus maar weer tot morgen!

DoegieDoegie.