Koningsdag, mijn bijdrage

Het is Koningsdag en ik ga een spontane actie ondernemen. 

Ik heb geen zin om achter een kraampje te zitten en oude spullen verkopen. 

Ik heb wèl zin om gezellig met mensen om te gaan en wat te doen voor dè ander. Dit is een soort wedstrijd, natuurlijk ook een soort gokken.

In de afgelopen jaren heb ik met de detector nog veel munten van ons oude munten stelsel gevonden. 

Centen, stuivers, dubbeltjes, kwartjes, guldens , rijksdaalders en vijf gulden munten. 

Deze zitten in een glazen pot. 

Ik wil de mensen laten raden hoeveel er in zit. Degene die het juiste bedrag raad, krijgt na afloop €50,00, vanavond al. En als het bedrag niet exact geraden wordt, krijgt degene die er het dichtst bij zit €10,00.

Iedereen die €0,50 betaald, zijn naam en telefoonnummer en een goed doel opschrijft, maakt kans. 

Na aftrek van de gewonnen prijs gaat het restant naar èèn van de goede doelen die opgeschreven zijn. 

Om het geloofwaardig te maken zet ik dit dus ook op internet. Met foto’s en al. 

Persoonlijk hoop ik dat het een succes zal worden, maar…..

We zien wel!

—————————————————————–

Zo het zit erop,

Ik heb de tijd tot 17 uur niet volgehouden, het was te koud, brrrrr. En de meeste mensen liepen voorbij. Dat gaf mij niet het juiste gevoel om er mee door te gaan. Er waren net zo veel kinderen als volwassene die meededen. 

En daarom wil ik degene die gestopt zijn, een vriendelijk praatje maakte en uit eindelijk mee deden, heel erg bedanken voor hun vertrouwen.

Er hebben 14 mensen meegedaan, waarvan een enkeling een dubbel bedrag gaf of zomaar de vijftig cent gaven. Dank u wel mensen. 

Mijn wens dat ik op deze manier wat bij kon dragen aan een stichting is op niets uit gelopen. 

De namen en bedragen staan op de foto. Uiteraard heb ik de telefoonnummers afgeschermd. De foto’s die ik genomen heb en geplaatst zijn, is toestemming voor gegeven.

DE UITSLAG

Er is een winnaar uiteraard. Niet van het juiste bedrag, wel heel dichtbij. Dat is Elwin! Gefeliciteerd jongen!! Hij schreef het bedrag van 170 gulden op. Ik neem contact met je op. Inmiddels is hij langs geweest om het bedrag van 10 euro af te halen.

We hebben zelfs een deelnemer via onze facebookpagina gehad, en het deelnemersgeld werd ook daadwerkelijk op mijn rekening gestort, dank je wel Moniek van Vlimmeren.

Wat ik hier van geleerd heb is dat ik veel te serieus ben, geen entertainer. Dat laatste heb je nodig om ‘iets’ aan de man te brengen. Ik heb er niet veel van gebakken vind ik zelf. Grinnik! Toch ben ik er wel trots op dat ik dit gewoon geprobeerd heb.

Respect voor mensen die dit werk wel kunnen. En in weer en wind hun waar staan te verkopen. 

Mijn algemene indruk was toch wel positief, logisch ook dat veel mensen doorlopen en mij soms aankeken, met een blik van waar ik kon op maken, ‘jaja’……

Er zijn veel te veel soorten acties voor goede doelen, en er wordt ook mee gefraudeerd. Dat weet iedereen. 

Verder kwamen er gelukkig ook nog veel kennissen langs en buurtjes, waar we gezellig mee hebben staan babbelen. 

Manlief zorgde goed voor me met een hapje en een drankje. En toen ik naar de overkant liep naar de schoenenwinkel aldaar, om te vragen of ik gebruik kon maken van hun toilet, kreeg ik als antwoord dat dat niet mocht….. dan maar even naar Mc Donald, daar kan en mag het wel. 

Een koude en gezellige middag was het, met toch een goed gevoel! Ik kan in ieder geval 1 persoon blij maken. 

Doegiedoegie