Bakken regen onderweg

Okee, de volgende dag, zondagochtend 8 april om elf uur hebben we, na een bescheiden ontbijt, afscheid genomen van onze Friese vrienden. En, ja zeker, we zoeken ze in Friesland op in het hoge noorden. Waar we inmiddels een heel stel lieve vrienden hebben wonen. Joepie!!!!!

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren…

—————————————————————————————————————————

We waren vertrokken met mooi helder weer, ondanks dat er wat donkere bewolking in de verte hing, maar zijn eerst even om de hoek van de camping voor de laatste keer in Spanje goedkoop gaan tanken, voor 108.9 euro, want Frankrijk is stervensduur met zijn diesel, wat we ook later gezien hebben, 1,54 euro per liter.

We zaten om 12 uur op de eerste tolweg. Richting Salou. Maar het werd steeds somberder, dus meteen heeft Tom onderweg de TomTom aangepast en we zijn direct doorgereden richting Girona.

Onderweg, 10 minuten voor we de grens zijn over gegaan, hebben we brood en koffie gedronken bij een groot pompstation. Voor de truckers was de diesel €1.05, ik moest voor personen auto €1,21 betalen, dat deed zeer! Ook daar regende het al, een klèin pietsie. Daarna hebben hèèl veel regen gehad. Net als op de heenweg kregen we bakken vol met hemelse tranen over ons heen….🌨🌨🌨

We hebben nu ruim 600 km achter de rug, waarvan er 500 een heftige regen zone was. 😟Maar, we hebben muziek, warmte…. je geloof het niet, of eigenlijk wel, ik heb de kachel aangezet! ♨️Ik had het koud!

We stonden op een parkeerplaats, zo’n 50 km voor Toulouse en Tom had hamburgers gebakken terwijl ik ff zat te pennen, Tom speelde een spelletje op zijn telefoon te spelen en na een half uur zijn we weer gaan rijden. Even een goede lange pauze genomen na dat noodweer. Het is nu, 20.00 uur en nog steeds is het niet droog! We gaan niet in Toulouse overnachten maar 20 km erachter. We staan niet graag in zo’n grote stad. En het zal er vast erg druk zijn in de avond, en donker, nare ervaringen van camperaars gehoord ….. daar heb ik het niet zo op. 

We gaan nu in Grisolles staan, site nummer 12802, hopelijk geen ‘griezel’ plaats…… grijnzzzzz

Het is een geweldige plek om te overnachten. Eindelijk kunnen we languit en trots op ons zelf zijn dat we nu al zover zijn gekomen. Er staan wel een stuk of 15 campers. Bij een cultuurcentrum. En het regent nog steeds ……..

Ons dak blijft lekker naar beneden, het is wel klein, maar gauw heel warm. Morgen zou het droog zijn, we zullen ernaar uitkijken door onze beslagen ramen……

Doegiedoegie