Afsluiting Overwinteren

Afgelopen zondag zijn we 🚌 thuis gekomen van een 7 maanden lange overwinterings vakantie ☀️ reis. We schrokken 😲 alleen heel erg van de dieselprijs in Belgie. Daar zijn ze ècht met het ontmoedigingsbeleid bezig voor dieselgebruik. 

Voordat we in Belgie de grens over gingen naar Nederland, hebben we eerst nog heerlijk genoten op een camping bij Aarschot. We hebben drie dagen prachtig mooi ☀️weer gehad. 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren…

—————————————————————————————————————————

Een leuke ontmoeting bij de afwaskeuken, bezorgde mij een enorme lach! Er stonden twee mannen keurig af te wassen. En op het moment dat ik mijn spulletjes neerzetten, moesten beide zich omdraaien. En ze keken mij verbaasd aan. Ik groette ze vriendelijke, waarna èèn van de twee het woord nam en tegen mij zei, ‘ach, u heeft uw man niet goed opgevoed hoor, want hier wassen de mànnen af’! Ik antwoordde kwasi ondeugend😉, “nóu, bij mij is het andersom, ik kòòk niet of nauwelijks, dùs dan ruim ik de rommel op!” Zelfs de boodschappen doe ik nauwelijks”. Dat is toch heel goed opgevoed?”….. Het werd even stil…. er werd wat gemompeld, wat ik helaas niet kon verstaan, het was n.l. echt een Belgisch dialect. En de mannen vertrokken even later keurig met hun afwasteiltje en groette mij heel vriendelijk gedag. Glimlach….😉

Ook de zondag was het mooi weer en toen wij uit Aarschot vandaan vertrokken, hadden we met vrienden van ons uit Nederland, afgesproken om elkaar te ontmoeten bij de Halderense Plassen. Om te proberen, voordat het zou gaan onweren, 🌩⛈ toch nog van de zon op het strand te kunnen gaan genieten. Dat is gelukt tot ‘s avonds 6 uur. We waren net op tijd in onze campers terug. Het kwam daarna met bakken naar beneden. Tot en met de hagel 🌨 aan toe. 

Na de buien had je natuurlijk een stel jonge gastjes die met de auto aan het slippen waren in de grote plassen, die ontstaan waren op de parkeerplaats. Gelukkig op genoeg afstand van de campers. Na de heerlijke zelfgemaakte pasta, wat we gezellig en met veel genoegen naar binnen werkte, was de koffie aan de beurt. We hebben hèèl veel met elkaar besproken, tja wat wil je ……7 maanden weg. Zij wisten bijnà alles van ons via DoegieDoegie, …..wij niet van hen, grinnik….

Tegen half tien zijn we ieder met onze eigen camper richting huis vertrokken. Tot Utrecht bleven we achter hen aan rijden, daarna  scheidde 👋👋 onze wegen. 

Om 22.30 uur waren we dan eindelijk ècht thuis. Op onze binnen parkeerplaats hadden de buren, de andere auto bezitters, die van onze parkeerplaats gebruik mochten maken tijdens onze afwezigheid, keurig een briefje opgehangen dat wij weer terug kwamen, en dat zij onze parkeerplaats niet meer konden gebruiken. 

Henk en Anneke, 👍 hartelijk bedankt voor deze goede zorgen en wat jullie voor ons gedaan hebben. 

Met alleen onze toilettas, brood en beleg en oploskoffie zijn we binnen gestapt. Even relaxen, en snel de post nagekeken ….

Dank je wel Ab, 👍 voor de goede zorgen van de post.

We waren gestreeld door een lieve attentie van onze buurvrouw, die een bloemetje en een kaartje met “welkom thuis” had neergezet. Een borreltje genomen, alle stekkers weer in de stopcontacten gestoken, kijken of de tv en modems het nog deden. En ja…..toen moesten we het grote bed opmaken…..

We hebben hèèrlijk geslapen, en toen ik de volgende ochtend wakker werd op het moment dat mijn wederhelft naar de wc liep,

Schrok ik me een ongeluk 😲 …. ik wist even niet waar ik was!!!

Onze slaapkamer is stikdonker, even iets anders dan onze camper…….

Ook de vier ochtenden daarna had ik nog steeds het gevoel dat ik in de camper wakker werd, en moest me voor drie/vier seconde even oriënteren en beseffen dat ik gewoon thuis in mijn bed lag. 

Nog meer van dit  soort ongein, we moesten naar de gewone huishoudelijke spullen zoeken zoals; Tom liep verkeerd naar de bestekbak en hij moest even zoeken naar de pannen….

Dan mijn eerste was-ervaring, gewoon thuis……. ik was altijd de hoofdkussens en dan gaan ze lekker bij ons in het ‘grote’ bed erbij. Na een kleine 40 minuten loop ik naar de wasmachine, kijk in de glazen ruit ….. en zucht heel diep….. “wat is er aan de hand denkt u dan……”, nou, iets waar ik niet echt blij mee was!! Ik kreeg een klein vermoeden, …..er zit een rits in het kussen en die is door het wassen open gegaan……. alle witte vlokken zitten nù niet meer in het kussen maar dwarrelen rond in de trommel. En ook hier over hebben we samen erg moeten lachen. 🤣🤗😂

  

Van de vorige vakantie, afgelopen zomer, die drie maanden duurde, hadden we geleerd, dat we de volgende dag nièt meteen de hele camper hoefde leeg te halen. Het was toen in huis èèn grote chaos. Want dit huis is gewoon een klein flatje. Dus de afgelopen dagen hebben we elke dag spullen uit de camper naar boven gehaald en opgeruimd.

De eerste volledige dag hebben we ‘s avonds niet gekookt, wel een pizza 🍕🍕🍕in de oven gezet. En de tweede avond thuis heeft Tom zich heerlijk uitgeleefd 🥘 met het maken van Mexicaanse wraps. Wat een ruimte hebben we nu, grijnzzzzz.

We zullen best regelmatig weggaan en weekenden of midweekjes elders vertoeven. Ik zal ook niet meer zoveel schrijven als wat ik de afgelopen zeven maanden gedaan heb. Daarnaast zal er h.e.e.a. veranderen op de site. Want ik schrijf teveel, 😲 gniffel. Er is niet veel ruimte meer over, mijn account loopt vol zodat Tom eerst het een en ander moet verwijderen. Ik denk erover de “Busverhalen 2016” te verwijderen, grote schoonmaak dus op de site.

Daarnaast, ik weet niet of ik er mee door kan/wil gaan.🤔

Mijn reden, ik krijg dan misschien het gevoel dat er te vaak over dezelfde dingen gesproken wordt. 

Deze verhalen diende, zowel voor mijzelf als voor andere, hoe wij, met name ikzelf, zo’n lange reis zouden ervaren. 🤔

Of dat al onze voorbereidingen goed waren, (kan natuurlijk altijd beter). Of dat wij het thuis goed geregeld hadden. Of dat wij het leuk vonden om zo lang weg te blijven. 🤗

En ja, natuurlijk willen wij weer weg, het is ons in grote lijnen hèèl goed bevallen. Er zijn geen èrnstige gebeurtenissen geweest, zoals inbraak, geen plek gevonden, geld tekort, motorische problemen, zeer slechte gezondheid……. 

Leermomenten hebben we genoeg gehad, ook op persoonlijk vlak. 😇 Of we straks nog meer van hot naar her reizen, of op een vaste plek blijven…. wij weten het nog niet. 🤔☺

Een paar dingen weten we wel, het is belangrijk om de taal te leren van het land waar je lang verblijft! Onze kleine camper 🚌 is voor zo’n lange reis eigenlijk te klein, hoewel we ons goed gered hebben. Een tent ⛺️ erbij is op ‘wilde’ plekken en korte verblijven een te gròte sta in de weg. (Ook het gewicht van de tent telt mee als bagage), vandaar dat wij hem halverwege met de post terug gestuurd hebben.

De tark is lichter en praktischer dan de grote zware luifel. Windschermen hebben we niet gebruikt. Zo’n windscherm/strandtentje van goede kwaliteit en ruim, is veel praktischer. Zowel meenemen naar het strand voor je ‘wilde’ plek, alsmede op de camping om uit de wind te zitten, dit als je niet langer dan een week op een camping blijft staan. Kleding is in het buitenland vrij goedkoop. Overal zijn wasserettes. 👍👍

Dus ondergoed, t-shirts, 1 lange en drie korte broeken, wel een badjas meenemen en warme sloffen, badkleding, twee sportjasjes, 4 badhanddoeken, 2 badlakens, keukendoek ect, dus overal net voldoende van meenemen, (4/6) slopen, dubbel beddengoed, hoewel mijn reserve beddengoed niet gebruikt is. Elke keer als ik mijn hoezen waste, waren ze met de avond allang weer droog. Was het niet door de zon, was het wel door de droger, ook die is voor 85% aanwezig bij de wasmachines. Schoenen/laarzen….. ook deze zijn niet duur in Spanje, Portugal. 

En gebruik je poedermelk in de koffie, neem dat maar ruim voldoende mee, dit is net als pindakaas in de supermarkten slecht te vinden of verschrikkelijk duur. Een klein potje pindakaas kost al gauw €3/€4,50, als het er al is…..  en de poeder koffiemelk lijkt meer op gewone melkpoeder. Deze klontert als je gekookt water van 100 graden gebruikt. 

Dit zijn voor ons de meest in het oog 😲 springende dingen die we graag met jullie delen. Dit lijstje is speciaal voor de Spanje en Portugal reizigers. In Frankrijk zijn we alleen doorheen gereden. En in Belgie en Duitsland kan je koffiepoedermelk en pindakaas in overvloed kopen.

Dus komende tijd zal de frequentie van mijn verhalen een stuk minder zijn. We moeten praten met de beheerder van deze site, wat voor mogelijkheden er zijn. Dus zoals eerder vermeld zullen vermoedelijk mijn busverhalen 2016 er van af gehaald worden, 🤗 ivm het ruimte gebrek. 

Maar zoals ik al vertelde, ik ga er de komende maanden zelf hard over nadenken 😏 of het voor mij nog nieuwswaarde kan hebben over wat ik in de toekomst zou kunnen schrijven. Want mijn schrijven beslaat niet alleen de plaatsen van waar wij komen. Ik schrijf ook graag over de belevenissen van onze ontmoetingen. 😁

Een ieder wens/gun ik een mòòie ☀️ zomer en een hèèrlijke ☀️zomer vakantie. 

Geniet, 😍, probeer gezond te blijven en plezier te behouden in alles wat je doet en onderneemt.

Voorlopig allemaal een dikke 💋knuffel, heel veel dank je wel voor jullie steun in de vorm van reacties. 

Alle mensen die we ontmoet hebben en waarmee we een fantastische tijd hadden, (met sommige hebben we nog steeds contact), hartstikke fijn jullie allen te hebben leren kennen! Wellicht wordt het contact met sommige minder of het gaat helemaal over……… en misschien kunnen we elkaar, al dan niet toevallig, in de volgende vakanties blijven ontmoeten, ………het komt zoals het gaat!🙋💋😘

Tot over een poos(je) 🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋

DoegieDoegie.

Corry uit Heerenveen schreef op 26 april 2018 om 15:49:
Hallo luitjes fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Wij zijn vanmorgen weggegaan uit Peniscola nu in Vic volgende week thuis onderweg nog even alarm op de bus laten installeren😎hebben nog heerlijke warme dagen gehad nu nog 29 graden. Niet ophouden met schrijven hoor juist zo gezellig😎 Goede zomer toegewenst wij gaan de 9de ri Greece tot ergens……..in de wereld Friesland …….Buitenland. Dikke knuffel van ons 😎👀❤
Elly uit Bornem schreef op 26 april 2018 om 15:47:
Whop… poging 2 nadat Liam de pc afzette net toen ik mijn reactie helemaal klaar had… Ik ben zeker dat we vertrokken zijn voor een jarenlange vriendschap en dat dat niet snel zal uitdoven ! Mijn deur staat altijd voor jullie open !